Kotimainen vapaa valokuitu on myös vastuullisin – ja vihrein

Kategoriassa Valokuitunen, Vapaa valokuitu, Vastuullisuus

Yhä useampi rakentaja tai omakotitalon omistaja haluaa valita paitsi vapaasti, myös vastuullisesti. Myös valokuituyhteyksien ”jalanjäljessä” on eroja, jotka voi usein nähdä omin silmin omassa puutarhassaan – tai asiakaspalvelunsa laadussa.

Kotimainen Valokuitunen tarjoaa vapaita valokuituyhteyksiä laadukkaasti toteutettuna, avaimet käteen -periaatteella.

– Meiltä asiakas ei saa pelkästään laadukasta ja varmatoimista nettiyhteyttä, kertoo Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto ja jatkaa: – vaan myös sujuvan palvelukokemuksen ja hyvän omantunnon – sekä paremmat yöunet ilman murehtimista!

Huoleton lopputulos alkaa suunnittelusta.

– Meillä järkevin reitti mietitään huolella. Kaapelin asentaja siivoaa jälkensä ja jättää pihan mahdollisimman siistiksi. Multaamme ja kylvämme nurmikot kaivuukohtiin, mahdollisesti rikotut asfaltit paikataan ja pihakivet kiinnitetään takaisin paikoilleen. Meillä asiakkaan puutarha ei muistuta asennuksen jäljiltä taistelukenttää tai avolouhosta, Kaunisto selittää.

Valokuitunen noudattaa myös vastuullisen rakentamisen periaatteita: kaikkia lupaehtoja noudatetaan prikulleen ja taajama-alueille parhaiten soveltuvia rakentamismenetelmiä. Esimerkiksi jättimäisiä kaivinkoneita nähdään varsinaisilla pientalojen pihoilla harvoin.

Valokuitusen yhteys on myös vihreä valinta muutenkin kuin puutarhan säästämisen osalta. Hyvin suunnitellun rakennustyön sekä valokuidun ominaisuuksien vuoksi koko yhteyden elinkaaren hiilijalanjälki on Valokuitusella pieni. Valokuituyhteys on muutenkin nettiyhteyksistä ylivoimaisesti ympäristöystävällisin: se kuluttaa vähemmän sähköä kuin esimerkiksi mobiiliyhteys. Valokuidun koko hiilijalanjälki vastaa suurin piirtein yhtä ainoaa menopaluumatkaa autolla Helsingistä Kemijärvelle.

Kysy lisää vapaasta ja vastuullisesta valokuidusta osoitteeseesi.
Täältä löydät lisätietoa GreenCarbon -tutkimusyhtiön 2022–2023 tekemästä hiilijalanjälkitutkimuksesta.

Tarkista saatavuus alueellasi ja jätä yhteydenotto­pyyntö tai tee tilaus

*Tekemällä saatavuushaun hyväksyt, että tietosi lähetetään Valokuituselle.
Huom. Saatavuuden tarkistaminen ja yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään.