Valokuitua vailla?

Onko sinun kyläsi vielä ilman valokuitua?

Kaikki me tarvitsemme kotona nettiä, oli koti sitten pienemmässä pitäjässä tai suuremmassa kaupungissa. Koska me tiedämme sen, miten tärkeitä toimintavarmat ja luotettavat yhteydet ovat nykyään, emme ole unohtaneet harvaan asuttuja paikkakuntia tai pieniä kyliä.

Puuttuko teidän kulmiltanne hyvät yhteydet?

Olisitko juuri sinä halukas edistämään valokuituhanketta asuinalueellasi? Haluaisitko toimia teillä päin aktiivisena valokuidun puolesta puhujana? Tai onko sinulla tiedossa kotikulmiltasi yhdistys tai naapuriporukka, joiden kautta voisimme alkaa edistää valokuidun rakentumisesta teidän kyläänne?

Valokuitusen kyliin erikoistuneet yhteisömyyjät tekevät paljon monenlaista yhteistyötä pienten paikallisten kylä- ja asukasyhdistysten kanssa. Tavoitteenamme on saada valokuituverkko rakentumaan kaikkialle ja myös niille pienemmille paikkakunnille – yhteistyössä paikallisten kanssa!

Lähde mukaan edistämään kanssamme valokuidun saamista sinunkin kotikulmillesi!

Jotkut alueet ovat sellaisia, että tarvitsemme niillä enemmän paikallisten asukkaiden apua, jotta kuituhanke saadaan toteutettua. Valokuituhankkeen onnistumisessa asuinalueellasi tarvitsemme siihen sinun tai paikallisyhdistyksenne apua.

Näin homma toimii:
1. Ole rohkeasti yhteydessä meihin.
2. Juttele yhteisömyyjämme kanssa juuri teidän kylänne tilanteesta. Käydään rauhassa tilanne ja eri mahdollisuudet läpi ja mietitään yhdessä, miten voisimme saada teillekin valokuidun.
3. Saat asiantuntijoiltamme vinkkejä ja ohjeita toimimiseen kotikulmillasi aktiivisena valokuidun puolesta puhujana.
4. Voit olla monella tavalla aktiivinen: esimerkiksi kerätä kotikulmiltasi valokuidusta kiinnostuneita, jakaa postitse lappusia, järjestää ehkä kanssamme valokuitutilaisuuden ja hankkia tilaajia puhumalla naapureillesi.
5. Saat meiltä koko ajan apua, ohjeita ja vinkkejä, joilla onnistut.

Toimimalla yhteistyössä edesautamme valokuidun rakentamispäätöksen saamista teidänkin alueellenne.

Kun kaikki menee hyvin, lopulta teidän kyläänne tehdään valokuidun rakentamispäätös ja kuidun saaminen varmistuu. Ja sitten muut käärivätkin puolestasi hihat ja on sinun vuorosi odotella. Pian saatte nauttia kotona nopeasta netistä, joka helpottaa elämää.

Ota rohkeasti yhteyttä meidän yhteisömyynnin asiantuntijoihimme alla olevalla lomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla! Huom. Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään.

Asiantuntijoidemme yhteystiedot löydät sivun alareunasta.

"*" näyttää pakolliset kentät

Minulle saa lähettää tietoa valokuidusta ja naapurustoni valokuituhankkeen etenemisestä sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Tietosuojakäytäntö
Tutustu Valokuitusen tietosuojalausuntoon ja käyttöehtoihin. Klikkaamalla Lähetä-painiketta hyväksyt, että tietosi lähetetään Valokuituselle.

Paula tekee töitä työhuoneessaan kotikonttorilla. Työnteko ei keskeydy perheen saapuessa kotiin, sillä valokuidun myötä kaistaa riittää. (Kuva: Jaakko Lukumaa)

Valokuitu Porvoon Kerkkooseen oli naapuruston yhteisponnistus

Paula Teinonen-Lahti on ollut aktiivinen paikallisessa kyläyhdistyksessä ja siellä virisi keskustelu valokuidusta jälleen kerran parisen vuotta sitten. Alue on maaseutua, jossa on pitkähköt välimatkat naapureihin. Siitä huolimatta valokuituprojekti sai osakseen paljon kiinnostusta.

– Me pyrimme tuottamaan yhdessä Valokuitusen myyjän kanssa niin paljon tietoa jaettavaksi kuin asukkaat tarvitsivat, jotta he pystyivät tekemään valintoja.

Työ tuotti tulosta ja tilauksia tuli riittävästi. Sopimuksesta toteutukseen meni Paulan mukaan noin vuosi.

 Meille tuli sellainen tunne, että Valokuitunen halusi tehdä meille verkon. Saimme paljon apuja ja tietoa aina kun sitä tarvittiin. Olimme myös koko ajan selvillä, missä kohtaa projektia mennään.

Paula Teinonen-Lahti, Porvoo

Haluatko jutella asiantuntijamme kanssa?

Asiantuntijamme kertoo mielellään valokuidusta lisää ja yhdessä voitte suunnitella miten edistää valokuidun rakentumista juuri sinun alueellesi. Lähdetään yhdessä suunnittelemaan sujuvaa ja pätkimätöntä tulevaisuutta paikkakunnallesi!

Santeri Hakomäki, puh. 040 128 6350, santeri.hakomaki@valokuitunen.fi

Valitsemalla Valokuitusen avoimen kuidun:

  1. Saat rajattoman ja nopean netin vain omaan käyttöösi.
  2. Voit aina vapaasti vaihtaa ja kilpailuttaa tarvitsemasi nettipalvelut, etkä sitoudu yhteen palveluntarjoajaan.
  3. Voit hyödyntää symmetristä yhteyttä, jossa lähtevä ja tuleva liikenne kulkee yhtä nopeasti.
  4. Sinulle rakennetaan kuitu aina avaimet käteen -periaatteella, sopimuksemme pitää sisällään valokuitupäätelaitteen kotiisi ja asennukseen liittyvät työt jälkitöineen.
  5. Teet investoinnin, joka nostaa kiinteistön arvoa, emmekä pakota sinua tilaamaan palveluita osana valokuituyhteyden asennusta.
  6. Saat kuidun kotimaiselta verkonrakentajalta, jonka verkon alueella on jo yli ​​​​200 000 kotitaloutta.