Pientaloalue

Taloyhtiöt

Valokuitu on nopea, häiriötön ja huoleton kodin kiinteä nettiyhteys, ja Valokuituselta se on saatavilla myös taloyhtiöönne. Hankkimalla valokuidun varmistatte, että taloyhtiönne kaikilla asukkailla on huippuluokan yhteydet nyt ja tulevaisuudessa.

Teemme jokaiselle taloyhtiölle yksilöllisen suunnitelman valokuidun hankkimiseksi. Valokuitu kannattaa hankkia kerralla koko taloyhtiöön, mutta tarvittaessa toteutamme myös muunlaisia ratkaisuja. Pyydä meiltä tarjous taloyhtiönne nettiyhteyksien kehittämiseksi.

Jos asuinalueellasi on jo Valokuitusen verkko tai verkko on rakenteilla, voimme toteuttaa nopeastikin taloyhtiöllenne valokuituyhteyden. Uusia verkkoja rakennamme tiheästi rakennetuille taajama-alueille, joissa on riittävästi kiinnostusta valokuituun.

Valokuitusen ratkaisut taloyhtiöille

Toteutamme valokuituratkaisun taloyhtiöönne räätälöimällä juuri teille parhaiten soveltuvan ratkaisun. Toteutustapaan vaikuttavat muun muassa talotyyppi, huoneistojen lukumäärä, yhtiössä mahdollisesti ennestään käytössä oleva sisäverkko, sen kunto sekä asukkaiden omat toiveet. Kartoitamme aina yhtiön kokonaistilanteen ja teemme ehdotuksen sen perusteella.

Toteutamme kiinteän laajakaistan taloyhtiöön yleensä FTTH-ratkaisuna, jossa jokainen huoneisto saa oman valokuituyhteyden taloyhtiöön tuodusta kuitukimpusta. Silloin yhteyttä ei jaeta naapurin kanssa. Tässä suosituimmassa, erityisesti rivitaloihin sopivassa, FTTH-ratkaisussa asukkailla on vapaus valita haluamansa nettipalvelut monelta eri verkkomme palveluntarjoajalta. Koska asukkaat ja heidän tarpeensa ovat erilaisia, jokainen koti voi ottaa nettipalvelut käyttöönsä haluamana ajankohtana – tai jopa jättää ottamatta.

Toinen tapa on tuoda valokuitu kotiin FTTB-ratkaisuna. Se sopii erityisesti kerrostaloihin. Tässä vaihtoehdossa kuitu tuodaan taloyhtiön tekniseen tilaan, josta se jaetaan yhtiön omaa sisäverkkoa pitkin huoneistoihin. Yhtiön omassa hallinnassa olevan sisäverkon kunto voi vaikuttaa valokuituyhteyden toimivuuteen. FTTB-ratkaisussa valokuituun valittava nettiyhteys tulee yhteistyökumppaniltamme Telialta.

Tulemme mielellämme esimerkiksi yhtiökokouksiin tai muihin taloyhtiön asukasiltoihin kertomaan eri vaihtoehdoista valokuituratkaisujen toteuttamiseksi ja vastaamaan asukkaiden kysymyksiin.

8 usein kysyttyä kysymystä valokuidun hankinnasta

Taloyhtiössä netinkäyttötarpeet vaihtelevat, mutta varmaa on, että kaikki yhtiönne asukkaat tarvitsevat luotettavaa ja häiriötöntä nettiyhteyttä arjessaan. Taloyhtiön asukkaita ja päättäjiä askarruttaa erilaiset asiat valokuidun hankinnassa. Lue mitä taloyhtiöasiantuntijamme ovat vastanneet yleisimpiin taloyhtiön valokuitua koskeviin kysymyksiin.

Miksi valokuitu on ykkösvalinta taloyhtiöön?

Laadukkain yhteys
Valokuitu on häiriötön ja huoleton kodin kiinteä nettiyhteys, jonka nopeus päihittää kaikki muut yhteydet. Kuidussa viive on lähes olematon ja kaistaa riittää perheen kaikille käyttäjille ja jokaiselle laitteelle. Valokuitu kulkee maan alla, joten se ei hätkähdä sääolosuhteista. Ratkaisu kestää myräkät ja vuoden-aikojen vaihtelun.

Sijoitus yhtiöön
Valokuitu on myyntivaltti asuntokaupassa, sillä valokuituverkkoon kytkettyjen asuntojen ja taloyhtiöiden arvo kasvaa. Varsinkin lapsiperheet arvostavat toimivia nettiyhteyksiä. Valokuitu on kertahankinta, joka maksaa itsensä takaisin vuosien kuluessa.

Kestävin valinta
Valokuitu on vastuullinen valinta. Kun valokuituyhteyden kerran hankkii, taloyhtiön nettiyhteydet toimivat nyt ja vuosikymmenienkin päästä. Tiedonsiirto kuidussa kuluttaa vähemmän energiaa kuin muut verkkoratkaisut, ja laitteistojen päivittämisen tarve ei ole jatkuva.

”Valokuitu oli meidän taloyhtiölle paras ratkaisu”

Helsinkiläisen taloyhtiön nettiasiat ovat nyt kunnossa. ”Odotamme, että verkkoyhteytemme pysyvät ajan tasalla seuraavat 50 vuotta”, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Katri Hietala sanoo.

Tarkista valokuidun saatavuus alueellasi