Valokuidulla elinvoimaa kuntaan

Valokuitunen on luotettava ja turvallinen kotimainen kumppani kuntien tietoliikenneyhteyksien kokonaisvaltaisessa kehittämisessä. Rakennamme avoimia valokuituverkkoja kuntien taajama-alueille markkinaehtoisesti kaikkialla Suomessa. Valokuidun markkinaehtoinen rakentaminen ei vaadi kunnan omaa pääomaa.

Palvelemme kuntia monenlaisissa valokuituhankkeissa:
1. Kuntien vuokra-asuntojen tietoliikenneyhteydet
2. Toimipisteiden väliset tietoliikenneyhteydet
3. Uusien kaava-alueiden valokuituvalmiudet
4. Kunnan rakennuttaman verkon ostaminen
5. Muut kuntakohtaiset tarpeet

Valokuitunen Oy

Miksi valokuitu kuntaan?

Laadukkaat, toimintavarmat ja nopeat tietoliikenneyhteydet tukevat ja edistävät kuntien kilpailukykyä, houkuttelevuutta sekä elin- ja pitovoimaa.

Kunnassa saatavilla olevilla yhteyksillä on vaikutusta myös päätöksissä asuinpaikasta.
Valokuitu tuo elämisen laatua ja arjen joustoja. Etätyö ja nettiin kytkeytyvä vapaa-aika sekä lisääntyvä digitaalisten palveluiden käyttö vaativat hyvät yhteydet.

Valokuituyhteys turvaa paikallisten yritysten nykyajan vaatimat toimintaedellytykset. Luotettava ja nopea verkkoyhteys on yrityksille nykyajan moottoritie – usein netti on sijaintia tärkeämpää.

Kunnan valokuitupäätöksellä suuri merkitys

Olemme Suomen suurin valtakunnallinen, avoimen palvelun valokuituverkon rakentaja. Verkossamme toimii useita palveluntarjoajia ja jokainen asiakas valitsee verkon tarjonnasta itselleen sopivan laajakaistaliittymän ja haluamansa lisäpalvelut. Uskomme siihen, että asiakkaalle parasta on se, että hän voi kilpailuttaa ja valita omaan tarpeeseen sopivat netti-, tv- ja viihdepalvelut eri palveluntarjoajien kattavasta valikoimasta. Avoin valokuituverkko takaa palvelutarjonnan kehittymisen ja nettipalveluiden hintojen pysymisen kilpailukykyisinä.

Kun kunnan omistamat yhtiöt valitsevat valokuidun toteuttamismalliksi avoimen valokuituverkon, ne mahdollistavat asukkaidensa ja yritystensä tietoliikennepalvelujen valinnanvapauden. Yritysten valittavissa on jo useampia operaattoreita.

Valokuitunen ostaa myös paikallisia valokuituverkkoja

Valokuitunen on kiinnostunut paikallisista valokuituverkoista ja niiden hankinnasta. Verkon myyminen Valokuituselle tarkoittaa usein kunnalle tai osuuskunnalle sitä, että jo rakennettu verkko saa leveät ja vahvat hartiat tulevaisuutta ajatellen. Myymisestä vapautuu pääomaa verkon omistamista ja ylläpitoa tärkeämpiin tehtäviin.

Valokuitusella on laajat mahdollisuudet ylläpitää ja kehittää jo olemassa olevia verkkoja ja näin ollen taata pienten kylien valokuituverkkojen toimintaedellytykset ja tarjota verkkoon liittymistä myös alueen muille asukkaille.

Valokuitu edistää myös kunnan vihreää siirtymää

Valokuitu on nopein, luotettavin ja ekologisin tietoliikenneyhteys, joka on toimintavarma kaikissa olosuhteissa. Verkko ei kuormitu tai ole säiden armoilla. Valokuituyhteys on pitkäikäinen investointi, ja se kestää käytössä useita vuosikymmeniä. Valokuidun elinkaaren aikainen hiilijalanjälki on merkittävästi pienempi kuin muissa tietoliikenneratkaisuissa.

Kunnalle valokuitu on hyvin ekologinen valinta, koska se kuluttaa sähköä vain murto-osan mobiiliverkkojen kulutuksesta.

Kuitukaapelit

Miksi kunnan kannattaa valita avoin valokuitu?

  1. Avoin Kuitu -palveluratkaisulla kunta mahdollistaa asukkaidensa ja yritystensä tietoliikennepalvelujen valinnanvapauden ja jokainen asukas päättää itse käyttääkö sitä ja maksaa vain tarvitsemistaan nettipalveluista.
  2. Kun kunta tekee päätöksen omistamiensa kiinteistöjensä kuiduttamisesta, varmistaa se valokuidun rakentamisen kunnan alueelle. Näin monella kuntalaiselle on mahdollisuus liittyä toimintavarmaan valokuituun.
  3. Valokuitu on kiistatta paras saatavilla oleva tiedonsiirtoyhteys. Se edistää alueen elin-, veto- ja pitovoimaa.

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Tarkista saatavuus alueellasi ja jätä yhteydenotto­pyyntö tai tee tilaus