Valo­kuitunen

Valokuitunen aloitti toimintansa keväällä 2020 ja taustamme on Telialla. Rakennamme valokuituyhteyksiä kaikkialle Suomeen.

Valokuitu on olennainen osa niin tämän päivän kuin tulevaisuudenkin Suomea. Tavoitteemme on tehdä valokuidusta joka kodin itsestäänselvyys. Valokuitunen tuo valokuidun jo 60 000 kotitalouteen ja lähivuosina investoimme 200–300 miljoonaa euroa taajamien pientaloalueiden nopeisiin ja varmoihin nettiyhteyksiin. Omistajamme CapMan Infra ja Telia Company näkevät tietoliikenneyhteyksien kehittämisen tärkeänä koko maamme tulevaisuuden kannalta.

CapMan Infra on suomalaisen pörssiyhtiön CapManin omistama infrarahasto, jonka sijoittajina ovat muun muassa Ilmarinen, Espoon kaupunki ja Kirkon eläkerahasto. Toinen omistajamme Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori, joka sijoittaa joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoaa töitä noin 4 000 ihmiselle ja palvelee yli neljää miljoonaa liittymäasiakasta.

Uutta vauhtia valokuitu­rakentamiseen

Valokuitusen juuret ovat Telialla, missä rakensimme valokuituyhteyksiä pientaloalueille aina vuodesta 2016 lähtien. Suomalaisten pientaloalueiden kuiduttamiseen haluttiin kuitenkin pistää lisää vauhtia, ja keväällä 2020 perustettiin Telian ja CapMan Infran omistama Valokuitunen. Tavoitteenamme on olla pientaloalueiden kuiduttajana Suomen suurin.

Valokuituyhteys mahdollistaa kotiin jo nyt gigan ja tulevaisuudessa jopa sadan gigan yhteysnopeudet. Luotettaville ja kapasiteetiltaan lähes rajattomille yhteyksille on kysyntää erityisesti pientaloalueiden kodeissa, joissa tehdään etätöitä, etäopiskellaan, pelataan verkkopelejä ja striimataan sarjoja monen käyttäjän voimin.

Missä Valokuitunen toimii

Meidän tehtävänämme on rakentaa valokuituverkot ja huolehtia niiden ylläpidosta. Kun valokuituliittymä on rakennettu, laadukkaat laajakaistapalvelut saa tilattua helposti yhteistyökumppaniltamme Telialta tai muilta palveluntarjoajiltamme.

Rakennamme valokuituverkkoa ympäri Suomen.

Tarkista valokuidun saatavuus alueellasi