Suomen ainoa valtakunnallinen avoimen palvelun valokuidun rakentaja

Valokuitunen on avointa valokuitua valtakunnallisesti rakentava suomalainen yritys. Rakennamme valokuituverkkoa taajamien koteihin ja yrityksiin markkinaehtoisesti.

Valokuitunen Oy on valokuituverkkoja valtakunnallisesti rakentava yritys, joka on perustettu vuonna 2020. Tulevaisuudessa datan määrä kasvaa valtavasti ja mobiiliverkot eivät yksinään riitä kuluttajien netinkäyttötarpeisiin, siksi tarvitaan kiinteitä yhteyksiä siellä, minne ne ovat järkeviä toteuttaa.

Valokuitunen rakentaa asiakkaalle vastuullisesti ja luotettavasti avoimen valokuituyhteyden. Kuituyhteyden lisäksi asiakas hankkii nettiliittymän eli laajakaistan. Kytkemme pientalojen valokuituyhteydet Telian ylläpitämään Avoin Kuitu -runkoverkkoon, jossa asiakas voi nyt ja jatkossa valita nettiliittymänsä ja haluamansa lisäpalvelut usealta eri verkon palveluntarjoajalta.

Valokuitunen on kasvanut toimintavuosiensa aikana nopeasti, ja meillä työskentelee jo 100 henkeä, kumppaneidemme kautta noin 300 henkilöä lisää. Meillä on töissä monen eri alan osaajia: valokuituverkkojen suunnittelun ja rakentamisen, markkinoinnin, myynnin, tuotteiden ja asiakaspalvelun ammattilaisia. Valokuitusen henkilöstön työskentelyä ohjaavat yhteiset arvomme: luottamus, kunnianhimo, rohkeus, ilo ja vastuullisuus. Valokuitusen pääkonttori on Helsingissä, toimistot sijaitsevat myös Tampereella, Lahdessa ja Oulussa. Valokuitusen henkilöstöstä 86 prosenttia arvioi työpaikkansa kokonaisuudessaan todella hyväksi, ja yritys sai Great Place to Work -sertifioinnin marraskuussa 2022.

Kuluttajat tunnistavat Valokuitusen ylivoimaisesti parhaiten kaikista toimialan yrityksistä (Brand tracking -mittaus lokakuu 2022, jossa Valokuitusen autettu tunnettuus 33 % kaikista alan toimijoista).

Vankka omistuspohja mahdollistaa isot investoinnit

Valokuitusen omistavat suomalaisen sijoitusyhtiö CapManin Infra-rahasto (60 %) sekä teleoperaattori Telia (40 %). Omistajamme pitävät taajamien tietoliikenneyhteyksien kehittämistä erittäin tärkeänä koko yhteiskuntamme tulevaisuuden kannalta.

CapMan Infra on suomalaisen pörssiyhtiön CapManin omistama infrarahasto, jonka sijoittajina ovat muun muassa Ilmarinen, Espoon kaupunki ja Kirkon eläkerahasto. Telia on sekä pohjoismainen että paikallinen iso operaattori, joka sijoittaa vuosittain suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa.

Valokuitusen juuret juontavat Telialle. Avoin Kuitu -konseptin mukaista verkkoa on rakennettu vuodesta 2016. Telian verkot pohjautuvat Soneran kattavaan tietoliikenneverkostoon. Myöhemmin huomattiin, että suomalaisten pientaloalueiden kuiduttamiseen tarvittiin vauhtia, minkä uskottiin tapahtuvan parhaiten perustamalla oma yritys kunnianhimoisia tavoitteita varten. 

Valokuituverkko jo yli 300 000 kotitalouden ulottuvilla

Valokuitu on olennainen osa niin tämän päivän kuin tulevaisuudenkin Suomea. Teemme kodeista toimivampia kuin koskaan, ja tavoitteemme on tehdä valokuidusta joka kodin itsestäänselvyys. Valokuitu on kotona yhtä tärkeä asia kuin sähkö ja vesi. Valokuitusen verkko ulottuu jo yli 300 000 kotitalouteen.

Verkon rakentamisen pääyhteistyökumppaninamme valtakunnallisesti toimii Eltel. Olemme sitoutuneet investoimaan valokuituverkkoihin noin 200 miljoonaa euroa lähivuosina.

Meillä on kunnianhimoinen tavoite: haluamme olla Suomen suurin pientaloalueiden kuiduttaja.

Tarkista saatavuus alueellasi ja jätä yhteydenotto­pyyntö tai tee tilaus

*Tekemällä saatavuushaun hyväksyt, että tietosi lähetetään Valokuituselle.
Huom. Saatavuuden tarkistaminen ja yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään.
Valokuitusen saatavuushakua ja sen tuloksia ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin.