Valokuitu kotiin

Tarkista saatavuus

Valitse kotiisi vapaampi kaista

Valokuitu – markkinoiden paras tiedonsiirto, nopea ja toimintavarma. Tilaa valokuitu kotiin kevyellä kuukausihinnalla tai helposti kertainvestointina ja varmistat nopean nettiyhteyden kotiisi.

Vapaus valita nettiliittymän toimittaja
Suomen ainoana valtakunnallisena toimijana kytkemme kotisi osaksi Avoin Kuitu -verkkoa, jossa toimii useita palveluntarjoajia. Voit siis valita juuri sinun tarpeisiisi sopivan nettiliittymän toimittajan jo 8 palveluntarjoajan joukosta.

Aina nopein nettiyhteys kotiin
Valokuitu on nopein, varmin ja huolettomin yhteys nettiin kaikille kotisi laitteille. Kaikki mitä netissä teet, toimii huippunopeudella. Yksikään langaton teknologia ei yllä samaan.

Koko rajaton kaista omaan käyttöön
Valokuituliittymä tuo rajattoman kaistan vain sinun kotisi käyttöön. Saat luotettavan ja tasalaatuisen yhteyden, jonka viive on lyhin mahdollinen ja joka takaa, että nettisi ei pätki.

Huoleton palvelu suunnittelusta asennukseen
Valokuituliittymäsi toimitus sisältää suunnittelijan käynnin, rakennustyöt ja käyttöönottoon tarvittavat asennukset. Suunnittelemme kanssasi, miten liittymä kannattaa toteuttaa, ja sen jälkeen hoidamme kaiken puolestasi kaivuusta asennukseen asti. Siistimme pihasi myös alkuperäiseen kuntoonsa.

Näin asiakkaamme ajattelevat,
missä onnistuimme erityisen hyvin:

Miten saat valokuidun kotiisi?

Mies istuu sohvalla tietokone sylissä

Näin selvität alueesi tilanteen ja edistät valokuitukaapelin saapumista kotikulmillesi:

1. Tee saatavuushaku

Tekemällä saatavuushaun tarkistat helposti, onko valokuitu jo saatavilla kotiisi. Jos asut valmiin valokuituverkkomme alueella, voit tilata valokuituliittymän kotiisi samantien. Mikäli asuinalueellasi ei vielä ole valokuitua, jätä meille yhteystietosi. Näin kerrot meille, että valokuitu kiinnostaa sinua – tämä ei kuitenkaan sido sinua vielä mihinkään.

Kun olet kertonut meille kiinnostuksestasi, valokuidusta kannattaa vinkata myös naapureille. Mitä useampi alueesi asukas kertoo nettisivuillamme meille kiinnostuksestaan, sitä lähempänä olette valokuituverkon toteutumista.

2. Tee liittymäsopimus

Kun valokuidusta kiinnostuneita on naapurustossasi tarpeeksi, pääset tekemään liittymäsopimuksen.

Valokuituverkko rakennetaan maan alle, mikä tarkoittaa kaivuutöitä koko naapurustossa. Siksi valokuituyhteydet on aina järkevintä rakentaa kerralla isolle joukolle saman alueen asukkaita. Perusperiaate on, että 100–200 pientalon kokoiselta alueelta tarvitaan noin puolet asukkaista mukaan, jotta uusi valokuituverkko voidaan rakentaa.

3. Odota, että valokuitu­liittymäsi rakennetaan

Uusi, alueelle rakennettava valokuituverkko on suunniteltava hyvin – ja aina kunkin asuinalueen ehdoilla. Kaiken kaikkiaan kaivamme maahan kymmeniä kilometrejä valokuitukaapelia.

Aloitamme suunnittelemalla verkon ja kuitukaapelien reitit. Sovimme kanssasi, miten vedämme kaapelit kotiisi. Lopuksi kaivamme valokuidun maahan ja asennamme liittymäsi.

Teemme rakennustyöt sulan maan aikaan. Siksi myös vuodenaika ja sääolosuhteet vaikuttavat rakentamisen aikatauluun. Nopeimmillaan valokuituverkko voi valmistua muutamassa kuukaudessa, mutta keskimäärin siihen menee noin vuosi.
Kaivuutöissä menee aina aikansa, mutta kun kuituyhteys on kerran rakennettu, sen rajaton kaista on kotisi ilona ja hyötynä vähintään seuraavat 50 vuotta.

4. Nauti valokuidun vauhdista

Mahtavaa! Sinulla on nyt käytössäsi Suomen nopeimmat yhteydet. Voit valita haluamasi laajakaista- ja tv-palvelut. Sinulla on monia vaihtoehtoja, joihin voit tutustua täällä.

Tarkista valokuidun saatavuus alueellasi