Pientaloalue

Valokuitu kotiin

Valitse kotiisi vapaampi kaista

Valokuitu – nopea ja toimintavarma tiedonsiirto. Tilaa valokuitu kotiin kevyellä kuukausihinnalla tai helposti kertainvestointina ja varmistat nopean nettiyhteyden kotiisi.

Vapaus valita nettiliittymän toimittaja
Suomen ainoana valtakunnallisena toimijana kytkemme kotisi osaksi Avoin Kuitu -verkkoa, jossa toimii useita palveluntarjoajia. Voit siis valita juuri sinun tarpeisiisi sopivan nettiliittymän toimittajan jo 10 palveluntarjoajan joukosta.

Aina nopein nettiyhteys kotiin
Valokuitu on nopein, varmin ja huolettomin yhteys nettiin kaikille kotisi laitteille. Kaikki mitä netissä teet, toimii huippunopeudella. Yksikään langaton teknologia ei yllä samaan.

Koko rajaton kaista omaan käyttöön
Valokuituliittymä tuo rajattoman kaistan vain sinun kotisi käyttöön. Saat luotettavan ja tasalaatuisen yhteyden, jonka viive on lyhin mahdollinen ja joka takaa, että nettisi ei pätki.

Huoleton palvelu suunnittelusta asennukseen
Rakentaminen pitää sisällään 7 vaihetta, joita ovat kuituasentajan suunnittelu- ja asennuskäynti, rakennustyöt ja käyttöönottoon tarvittavat asennukset. Suunnittelemme kanssasi, miten liittymä kannattaa toteuttaa, ja sen jälkeen hoidamme kaiken puolestasi kaivuusta asennukseen asti. Siistimme pihasi myös alkuperäiseen kuntoonsa.

Näin asiakkaamme ajattelevat,
missä onnistuimme erityisen hyvin:

Valokuitunen on varmistanut julkaistujen arvostelujen olevan peräisin Valokuitusen valokuituliittymän ostaneilta asiakkailta asiakasrekisterimme avulla.

Miten saat valokuidun kotiisi?

valokuitu ostajan ohjeet

Tee saatavuushaku

Tekemällä saatavuushaun tarkistat helposti, onko valokuitu jo saatavilla kotiisi. Jos asut valmiin valokuituverkkomme alueella, voit tilata valokuituliittymän kotiisi samantien. Mikäli asuinalueellasi ei vielä ole valokuitua, jätä meille yhteystietosi. Näin kerrot meille, että valokuitu kiinnostaa sinua – tämä ei kuitenkaan sido sinua vielä mihinkään.

Tee liittymäsopimus

Kun valokuidusta kiinnostuneita on naapurustossasi tarpeeksi, pääset tekemään liittymäsopimuksen. Valokuitunen on ainoa valtakunnallinen valokuituverkon rakentaja ja ylläpitäjä, joka kytkee pientalot avoimeen valokuituverkkoon. Se on verkko, jossa on valmiiksi tarjolla useiden eri yritysten nettiyhteysvalikoimat.

Valokuitusi rakennetaan

Meidän asiakkaanamme valokuidun asennus on sinulle vaivatonta ja turvallista. Tarjoamme valokuidun huolettomana avaimet käteen -palveluna – sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin kertoa mahdolliset toiveesi asennukseen liittyen ja päästää asentaja sisään, kun kotisi päätelaitetta asennetaan

Nauti valokuidun vauhdista

Mahtavaa! Sinulla on nyt käytössäsi Suomen nopeimmat yhteydet. Voit valita haluamasi nettiliittymän laajasta valikoimasta, useiden eri nettiliittymän toimittajien laajakaistapalveluista. Avoimessa valokuituverkossa sinä voit kilpailuttaa ja vaihtaa verkkomme nettiliittymän toimittajien palvelut, etkä näin ollen sitoudu yhden toimittajan hintoihin.

Tarkista saatavuus alueellasi ja jätä yhteydenotto­pyyntö tai tee tilaus

*Tekemällä saatavuushaun hyväksyt, että tietosi lähetetään Valokuituselle.
Huom. Saatavuuden tarkistaminen ja yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään.
Valokuitusen saatavuushakua ja sen tuloksia ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin.

Usein kysyttyä

Mitä Valokuitusen avoin verkko tarkoittaa?

Valokuitusen rakentamassa valokuituverkossa on useita nettipalveluntarjoajia. Tällaisen avoimen palvelukerroksen tunnistaa esimerkiksi siitä, että sinulle kerrotaan selkeästi valinnanvapaudesta, ja eri palveluntarjoajat saavat tasapuolisen kohtelun palveluiden näkyvyydessä ja myymisessä. Voit vaihtaa nettiliittymää ja sen tarjoajaa niin usein kuin haluat.

Mitä valokuituliittymä maksaa?

Meillä on useita eri maksuvaihtoehtoja, joista voit valita: saat valokuidun kotiisi joko kuukausimaksulla tai kertamaksulla. Kertamaksun voit maksaa useammassa erässä. Alueesi verkkosaatavuuden ja liittymishinnat voit katsoa saatavuushaun kautta. Kummassakin vaihtoehdossa maksat valokuituliittymän lisäksi laajakaistan kuukausimaksua valitsemallesi operaattorille.

Sisällöltään tuote on kummassakin tapauksessa sama: saat kotiisi valokuidun rajattoman kaistan, ja me rakennamme valokuituliittymäsi käyttövalmiiksi – suunnittelemme yhdessä kanssasi valokuidulle sopivan reitin pihallasi, ja tämän jälkeen hoidamme rakentamisen puolestasi aina kaivuusta asennukseen asti.

Voinko hakea valokuituliittymästä kotitalousvähennystä?

Sinulla on mahdollisuus hakea verottajalta kotitalousvähennystä valokuituliittymän asennukseen liittyvien tontilla tehtävien töiden kustannuksesta. Voit tutustua kotitalousvähennyksen ehtoihin tarkemmin verottajan sivuilla.

Kuukausimaksullisessa valokuituliittymässä voit hakea kotitalousvähennystä kertaluontoisen asennusmaksun osuudesta. Jos taas valitset kertamaksun, kotitalousvähennykseen oikeuttava työn osuus maksusta on eritelty sinulle laskulla.

Milloin valokuituliittymä laskutetaan?

Lähetämme sinulle laskun sitten vasta, kun liittymä on rakennettu valmiiksi.

Miten valokuituliittymä rakennetaan kotiini?

Valokuidun rakentaminen lähtee liikkeelle kuituasentajan käynnistä kotonasi. Katsotte yhdessä asentajan kanssa, miten valokuitu kannattaa tontillasi rakentaa ja mihin valokuitupäätelaite kotonasi asennetaan. Samalla käynnillä myös tehdään kotipäätelaitteen ja talon ulkoseinustalla tehtävät asennustyöt. Kun kaivuutyöt alkavat, tonttisi reunalta talosi ulkoseinustalle kaivetaan kapea oja valokuitukaapeleita varten. Valokuituverkko rakennetaan mikroputkitekniikalla, eli ojaan asennetaan ensin ohut putki, johon valokuitukaapeli seuraavassa työvaiheessa puhalletaan. Ennen uran peittämistä sinne vedetään varoitusnauha, joka estää mahdollisia myöhempiä kaivuutöitä vahingoittamasta valokuitukaapelia.

Miten otan netin käyttööni?

Kun kaikki työt on tehty, kestää noin 2 arkipäivää, että kotiisi asennetun valokuituyhteyden tiedot ovat päivittyneet ajan tasalle. Tämän jälkeen voit tilata haluamasi laajakaistan ja tv-palvelut. Saat Telialta tekstiviestin, kun palvelut on tilattavissa. Verkkomme palveluntarjoajiin voit tutustua täällä. Kun tilaat laajakaistaa, palveluntarjoajasi kertoo, milloin nettisi alkaa toimia.

Huomaathan, että kotiisi asennettu valokuitupäätelaite ei ole reititin, eikä siinä ole wifi-ominaisuuksia. Jotta voit käyttää nettiä kotonasi langattomasti, tarvitset WLAN-reitittimen. Suosittelemme, että hankit tehokkaan WLAN-reitittimen, joka tukee valokuidun nopeuksia.

Saadaksesi netin käyttöösi, sinun on yhdistettävä reitittimesi verkkokaapelilla valokuitupäätelaitteen punaiseen porttiin – näin pääset nauttimaan valokuidun vauhdista langattomasti kotonasi. Katso tarkemmat ohjeet valokuituliittymäsi käyttöönotto-oppaasta.