Näin valitset sinulle parhaiten sopivan valokuitusopimuksen

Kategoriassa Valokuitu, Vinkit valokuidun ostajalle

Sama kuitu, kaksi tapaa maksaa. Valokuidun saa käyttöönsä kevyellä kuukausimaksulla tai kertainvestointina. Se, kumpi tuote sinulle sopii parhaiten, selviää kahta sopimustyyppiä vertailemalla.

Valokuitusen valokuitu on kaikille asiakkaille sama: nopea, häiriötön ja nykytiedon mukaan paras tiedonsiirtotekniikka.

Asiakkaita parhaiten palvellaksemme olemme luoneet valokuidulle kaksi sopimusvaihtoehtoa, jotka ovat kertamaksullinen ja kuukausimaksullinen valokuitusopimus. Ne molemmat sisältävät valokuituliittymän rakentamisen käyttövalmiiksi – aina kuidun kaivuusta asennukseen asti. Jotta valokuidulla pääsee nettiin, tarvitaan kuituun lisäksi nettiliittymä eli laajakaista. Laajakaista ei siis sisälly Valokuitusen valokuituyhteyteen.

Asiakas valitsee itselleen sopivan laajakaistan Valokuitusen avoimessa verkossa mukana olevien eri toimijoiden valikoimista. Laajakaistayhteydestä asiakas maksaa suoraan palveluntarjoajalle sen hinnaston mukaisesti. Näin asiakas tietää tismalleen, mitä netin käyttö maksaa kuukausittain. Laajakaistan nopeutta tai sen palveluntarjoajaa voi halutessaan vaihtaa milloin tahansa.

Kumpi valokuitusopimus asiakkaan sitten kannattaa valita?

– Asiakkaalle paras sopimustyyppi riippuu omasta elämäntilanteesta. Jos haluaa päästä edullisilla maksuilla kerran kuukaudessa, kuukausimaksullinen sopimus on oikea vaihtoehto. Mutta mikäli kotitaloudella on mahdollisuus irrottaa isompi rahasumma kerralla, silloin kuidun käytön voi maksaa kertamaksuna ja maksaa sitten vain kuukausittain nettiliittymän käytöstä valitsemalleen palveluntarjoajalle. Haluamme tarjota asiakkaallemme mahdollisuuden valita, Valokuitusen tuotepäällikkö Jari Rinkinen kertoo.

Tilauksen jälkeen asiakas saa valokuidun rakentamispäätöksen viimeistään 12 kuukauden kuluessa, ja rakentamispäätöksen saaneet liittymät rakennetaan 24 kuukauden kuluessa tilauksen tekemisestä.

Valokuituvaihtoehdot vertailussa


Seuraavan yhteenvedon avulla voit vertailla, sopiiko sinulle paremmin kertamaksullinen vai kuukausimaksullinen valokuitusopimus. Kummassakin tapauksessa saat valokuidun käyttöoikeuden, kun valokuitu rakennetaan kotiisi. Teknisesti Valokuitunen omistaa valokuituverkon ja ylläpitää sitä huoltamalla verkkoa säännöllisesti. Oman alueesi verkkosaatavuuden ja liittymishinnan saat selville saatavuushaun kautta.

Katso tästä linkistä Teknavi-televisio-ohjelman jakso, jossa toimittaja Pasi Mäenpää selvittää valokuidusta kaiken oleellisen.

Katso tästä linkistä MTV3:n Huomenta Suomi -klippi, jossa Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto on Kuluttajaliiton juristi Tiina Vyyryläisen kanssa studiossa keskustelemassa valokuitumarkkinasta ja siitä, mitä kuluttajan kannattaa huomioida valokuitua tilatessaan.