Päivitimme hinnastoamme ja sopimusehtojamme

Kategoriassa Tiedote, Yleinen

Päivitimme ja tarkensimme sopimusehtojamme ja hinnastoamme, jotta tuotteemme olisivat entistä selkeämpiä asiakkaillemme. Uudet sopimusehdot ovat voimassa 17.4.2023 alkaen. Nyt tehdyt hinnasto- ja sopimusehtopäivitykset eivät koske takautuvasti vanhoja asiakkaitamme, joilla on jo sopimukset. Kokosimme tähän keskeisimmät muutokset ja tarkennukset hinnastosta sekä ehdoista.  

Valokuitusen kaksi eri valokuitutuotetta ovat valokuitu kertamaksulla ja valokuitu kuukausimaksulla. Halutessaan asiakas voi maksaa kertamaksullisen liittymän kertamaksun useammassa erässä. Kahden eri tuotteen välinen keskeinen ero onkin itse asiassa maksutavassa, ja molemmissa tuotteissa asiakas saa yhtäläisen käyttöoikeuden kotiin asennettavaan valokuituun.

Kertamaksullinen liittymä on voimassa toistaiseksi. Kuukausimaksullinen liittymä on voimassa määräaikaisena viiden vuoden ajan, minkä jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

Asiakas voi muuttaa omakoti- tai paritalokohteen kuukausimaksullisen liittymän kertamaksulliseksi viiden vuoden määräaikaisen sopimuskauden jälkeen maksamalla sopimuksentekohetkellä voimassa olevan hinnaston mukaisen muutosmaksun. Tämä oikeus ei koske taloyhtiöasiakkaita.

Täsmensimme käyttämiämme maksu-termejä

Selkeytimme ja tarkensimme muutamia käyttämiämme termejä. Jatkossa emme puhu enää kuukausimaksullisen liittymän asennusmaksusta, vaan valokuidun avausmaksusta. Avausmaksun lisäksi asiakas maksaa liittymästään kuukausittain laskutettavaa kuukausimaksua. Kertamaksullisessa liittymässä asiakas taas maksaa kertamaksun yhdessä tai useammassa erässä. Emme enää puhu valokuidun lunastusmaksusta, vaan termi tälle on jatkossa muutosmaksu.

Valokuitusen valokuituun asiakas hankkii lisäksi aina nettiliittymän eli laajakaistan Valokuitusen avoimen valokuituverkon palveluntarjoajilta. Valittua nettiliittymän toimittajaa voi vaihtaa sekä liittymän nopeutta päivittää kunkin palveluntarjoajan laajakaistasopimuksen puitteissa. Laajakaistasopimuksen asiakas tekee itse valitsemansa palveluntarjoajan kanssa.

Ylläpitotila on väliaikainen sulkeminen

Joskus tarve ja mieli muuttuvat. Jos asiakas haluaa lopettaa väliaikaisesti kuidun käytön, Valokuitunen tarjoaa mahdollisuuden kuidun väliaikaiseen sulkemiseen eli ylläpitotilaan asettamiseen. Väliaikainen sulkeminen eli ylläpitotilaan asettaminen on mahdollista viiden vuoden jälkeen liittymän toimittamisesta. Lisäksi kertamaksullinen liittymä asetetaan viiden vuoden jälkeen automaattisesti ylläpitotilaan, jos asiakkaalla ei ole voimassa olevaa operaattoripalvelusopimusta.

Kun liittymä on suljettu väliaikaisesti eli se on ylläpitotilassa, veloitamme asiakkaalta kuukausittain ylläpitomaksua. Valokuitunen huolehtii liittymän ylläpitotilassa siitä, että valokuituliittymä pysyy toimintakuntoisena tekemällä tarvittavia verkon huoltotöitä, jotta asiakas voi milloin vain ottaa kuidun takaisin käyttöönsä. Ylläpitotila ei tarkoita irtisanomista.

Väliaikaisen sulkemisen lisäksi valokuituliittymä voidaan väliaikaisesti irtikytkeä asiakkaan pyynnöstä (esimerkiksi remontin ajaksi). Irtikytkemisestä ja käyttöön palauttamisesta veloitetaan hinnaston mukaiset irti- ja takaisinkytkentäkulut. Irtikytkennällä ei tarkoiteta irtisanomista.

Verkon rakentamispäätös kerrotaan 12 kuukauden sisällä

Kerromme 12 kuukauden sisällä asiakkaan tilauksesta, rakennammeko asiakkaan liittymän.

Jos sopimuksen tekemisestä on kulunut yli 12 kuukautta eikä asiakas ole saanut meiltä ilmoitusta myönteisestä rakentamispäätöksestä, voi hän halutessaan irtautua kuluitta sopimuksesta. Asiakas ei voi enää irtautua sopimuksesta kuluitta rakentamispäätöksestä ilmoittamisen jälkeen. Verkko rakennetaan viimeistään 24 kuukauden kuluessa tilauksen tekemisestä.

Uudet sopimusehdot ja hinnastot

Uusiin kotitalouksien sopimusehtoihin pääset tutustumaan TÄÄLTÄ.

Selkeyden vuoksi olemme erottaneet kuluttaja- ja taloyhtiöasiakkaiden hinnastot, voit tutustua niihin alla olevista linkeistä:

Tarkista saatavuus alueellasi ja jätä yhteydenotto­pyyntö tai tee tilaus