Avoin valokuituverkko tuo netti- ja lisäpalveluiden valikoiman kotiisi

Kategoriassa Vapaa valokuitu

Valokuitunen on ainoa valtakunnallinen valokuituverkon rakentaja ja ylläpitäjä, joka kytkee pientalot avoimeen valokuituverkkoon. Se on verkko, jossa on valmiiksi tarjolla useiden eri yritysten nettiyhteysvalikoimat. Asiakkaalle se tarkoittaa sitä, että valokuituun hankittavissa nettiliittymissä on paljon valinnanvaraa ja niiden hinnoissa kilpailua.

Valokuitusen valokuituverkossa asiakkaalla on paljon valinnanvaraa. Tilatessaan Valokuitusen valokuituyhteyden asiakas sitoutuu aina vain pelkkään valokuituun. Jotta valokuidulla pääsee nettiin, täytyy siihen hankkia nettiliittymä eli laajakaistapalvelu. Valokuitusen verkossa tarjolla on kymmeniä eri laajakaistavaihtoehtoja useilta eri yrityksiltä.

Laajakaistan voi ostaa ulkomaiselta tai kotimaiselta yritykseltä – valinnanvaraa löytyy enemmän kuin yhdelläkään toisella valokuituverkon rakentajalla. Kaikki Valokuitusen verkossa tarjolla olevat laajakaistaliittymät toimivat missä päin tahansa Suomea.

Koska vapaaseen kilpailuun perustuva valokuituverkko on poikkeava ratkaisumalli Suomessa, kokosimme faktat siitä, mitä avoin valokuituverkko tarkoittaa.  

Valokuitunen rakentaa valokuituyhteyden, asiakas päättää itse omista nettipalveluistaan

Valokuitusen verkossa avoimuus tarkoittaa aina asiakkaan valinnanvapautta ja etua. Valokuitusen asiakkaat voivat itse kilpailuttaa nettiyhteytensä ja halutessaan vaihtaa sitä tarjoavan palveluoperaattorin toiseen. Vaihtoehtoja on monia.

Kun verkossa toimii useita yrityksiä, joutuvat ne kilpailemaan asiakkaistaan joka päivä, mikä takaa sen, että verkon palveluissa on toinen toistaan parempia hintakampanjoita. Tarjolla olevat laajakaistapalvelut myös kehittyvät jatkuvasti.  

– Asiakas voi aina olla varma, että toimijoiden keskinäinen kilpailu pitää palvelut laadukkaina ja hinnat kurissa. Meidän rakentamassamme verkossa asiakas ei maksa ylihintaa tai joudu tyytymään huonoon tarjolla olevaan vaihtoehtoon, koska aina voi valita toisen nettiliittymiä tarjoavan yrityksen palvelut ja vaihtaa niihin. Palveluiden hinnat eivät karkaa käsistä, ja palveluntarjoajilla on selkeä tarve kehittää palveluitaan ja ylläpitää asiakastyytyväisyyttään. Eihän kukaan halua menettää asiakasta kilpailijalleen, toimitusjohtaja Heikki Kaunisto Valokuituselta kertoo.

Valokuitusen verkkoon mikä tahansa palveluoperaattori voi Suomesta tai ulkomailta tulla myymään laajakaistaliittymiä ja tv-palveluita.

– Suurin osa suomalaisista haluaa voida vaihtaa mobiilioperaattorinsa. Olen varma, että suomalaiset arvostavat samaa vapautta myös kiinteissä verkoissa. Miksi kenenkään kannattaisi lukittautua yhden yrityksen palvelutarjonnan varaan seuraaviksi vuosikymmeniksi, Kaunisto pohtii.

Kaikki palveluntarjoajat ovat tervetulleita Valokuitusen verkkoon

Valokuitunen rakentaa valokuituyhteydet aina niin, että Valokuitusen verkkoon palveluitaan myymään tulevat yritykset eivät joudu tekemään investointeja omiin verkkolaitteisiinsa. Kaikki on valmista eli avointa myös palveluoperaattoreille.

Teknisesti palveluoperaattorit tekevät sopimuksen palveluidensa myymisestä Valokuitusen verkossa Telian kanssa. Se hallinnoi verkossa tapahtuvaa toimintaa. Tutustu tästä verkon palveluntarjoajiin ja niiden laajakaista- ja palveluvalikoimiin.

– Olemme tehneet verkkoon tulemisen palveluntarjoajille äärimmäisen yksinkertaiseksi. Käytännössä siis riittää, että palveluoperaattorit ottavat yhteyttä joko meihin tai Teliaan ja tekevät sopimuksen yhteistyökumppanimme Telian kanssa. Valokuitusen rakentamaan verkkoon kaikki ovat tervetulleita, niin kotimaiset kuin ulkomaiset isot sekä pienet toimijat. Näin verkossamme toteutuu asiakkaan aito vapaus valita ja vaihtaa, Kaunisto toteaa.

Viisi syytä, miksi Valokuitusen valokuitu on asiakkaalle erinomainen ratkaisu

  1. Valokuitu on toimintavarmin ja nopein saatavilla ole kiinteä tietoliikenneyhteys.
  2. Valokuituyhteys rakennetaan kotiin vain kerran, mutta sen nettiliittymää ja lisäpalveluita voi vaihtaa niin monta kertaa kuin haluaa.
  3. Asiakas voi valita ja vaihtaa koska tahansa laajakaistaliittymän ja muut lisäpalvelut.
  4. Kun tarjolla on lukuisia vaihtoehtoja, hinnat ja palveluiden laatu pysyvät hyvinä – aivan kuten muissakin kilpailluissa markkinoissa.
  5. Valokuituyhteyttä tilatessa ei tarvitse sitoutua vielä laajakaistaan, vaan sen voi hankkia vasta sitten, kun yhteys on valmis ja sitä tarvitsee.

Tarkista saatavuus alueellasi ja jätä yhteydenotto­pyyntö tai tee tilaus