Tiesitkö nämä tosiseikat avoimesta valokuituverkosta?

Kategoriassa Kodin digiarki, Vapaa valokuitu

Valokuitu on nopea, luotettava ja suuri tiedonsiirtonopeus mahdollistaa monia digitaalisia palveluita. Valokuituun kuitenkin liittyy usein kysymyksiä ja huolenaiheita, ja siitä liikkuu myös virheellisiä käsityksiä. Kokosimme kuusi faktaa Valokuitusen avoimesta valokuituverkosta, ovatko nämä tosiseikat sinulle jo tuttuja?


1. Valokuitusen verkossa et joudu sitoutumaan yhteen nettiliittymän toimittajaan

Voit valita haluamasi nettiliittymän laajasta valikoimasta, useiden eri nettiliittymän toimittajien laajakaistapalveluista. Avoimessa valokuituverkossa sinulla on mahdollisuus kilpailuttaa verkkomme nettiliittymän toimittajien palvelut ja hinnat, etkä näin ollen sitoudu yhden toimittajan hintoihin.

2. Voit valita nettiiliittymän vasta kaupanteon jälkeen

Valitset nettiliittymän vasta, kun valokuitu on asennettu kotiisi – et siis joudu etukäteen sitoutumaan tiettyyn liittymään. Valokuitusen verkossa voit valita laajakaistasi keneltä tahansa verkossamme mukana olevalta palveluntarjoajalta.

3. Valokuidun koko rajaton kaista on vain sinun kotisi käytössä

Kotiisi asti rakennettu valokuituyhteys on oma, rajaton kaistasi internetiin. Et jaa kotoasi lähtevää valokuituyhteyttä kenenkään kanssa. Näin ollen kaikki kotisi asukkaat voivat käyttää haluamiaan laitteita ja palveluita yhtä aikaa ilman, että yhteys ruuhkautuu, hidastuu tai alkaa pätkiä.

4. Valokuitu on tiedonsiirron tekniikkana ylivoimainen

Kuidun kapasiteetti on käytännössä rajaton, mikä tekee valokuidusta tiedonsiirron tekniikkana ylivertaisen. Kotien näkökulmasta valokuitu on nettiyhteytenä ylivoimainen: kuitu on häiriötön, sen nopeus päihittää muut yhteydet ja viive on lähes olematon.

5. Valokuitu vaikuttaa asuntosi arvoon

Useat kiinteistönvälittäjät arvioivat, että valokuitu voi olla jopa myyntivaltti, sillä se sujuvoittaa esimerkiksi etätöiden tekemistä. Valokuitu on pitkäikäinen investointi, koska sen tiedetään kestävän vähintään 50 vuotta. Siksi sen hankinta vaikuttaa myös kiinteistön arvoon asuntomarkkinoilla.

6. Valokuituverkko päihittää mobiilin ympäristöystävällisyydessä

Valokuidun hiilidioksidipäästöt ovat varsin pienet, ja sitä voi pitää kotien ylivoimaisesti ympäristöystävällisimpänä tiedonsiirtotapana. Nettiyhteyskin on ympäristöteko, siksi siis kannattaakin pohtia käyttämäänsä tiedonsiirron väylää. Lue lisää valokuituverkon ympäristöystävällisyydestä täältä.

Tarkista saatavuus alueellasi ja jätä yhteydenotto­pyyntö tai tee tilaus