Valokuitu huolettomasti avaimet käteen -palveluna

Kategoriassa Rakentaminen, Vapaa valokuitu

Valokuidun asentaminen on asukkaan näkökulmasta vaivaton juttu. Valokuituliittymäsi toimitus sisältää kaiken suunnittelusta toteutukseen. Suunnittelemme kanssasi, miten liittymä kannattaa toteuttaa, minkä jälkeen hoidamme kaiken puolestasi. Siistimme pihasi myös alkuperäiseen kuntoonsa.

Harkitsetko valokuitua kotiisi? Hienoa, valokuitu on nimittäin nopein, varmin ja huolettomin yhteys nettiin kaikille kotisi laitteille. Valokuituliittymä tuo rajattoman kaistan vain sinun kotisi käyttöön. Saat luotettavan ja tasalaatuisen yhteyden, jonka viive on lyhin mahdollinen ja joka takaa, että nettisi ei pätki. Valokuitusen asiakkaana et joudu sitoutumaan yhteen nettiliittymän tarjoajaan loppuelämäksesi.

– Tarjoamme valokuidun kotiin huolettomana avaimet käteen -palveluna. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin kertoa mahdolliset toiveensa asennukseen liittyen ja päästää asentaja sisään, kun kodin päätelaitetta asennetaan. Me hoidamme kaiken muun, sanoo Henrik Suomi, Valokuitusen operatiivinen johtaja. 

Miten valokuidun asennus tapahtuu ja miltä pihasi näyttää asennuksen jälkeen? Henrik Suomi vastaa. 

Vaivattomasti suunnittelusta toteutukseen

Ensimmäinen suunnittelu- ja asennuskäynti tapahtuu noin kuukauden sisällä siitä, kun olet saanut meiltä verkon rakentamispäätöksen. Teemme tällöin valokuitupäätelaitteen sisäasennuksen.

– Kun työ alkaa, jaamme postilaatikoihin infoa ja alueella on rakentamisesta kertovat kyltit. Meille on tärkeää, että asukkaat tietävät mitä heidän kotinsa ympäristössä tapahtuu. Pyrimme siihen, että asennuksesta aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa asuinalueelle ja sen asukkaille, kertoo Henrik Suomi.

Asennuksen etenemisjärjestys on aluekohtainen, sillä siihen vaikuttaa esimerkiksi asuinalueella jo oleva infra. Suunnittelu- ja asennuskäynnin yhteydessä asennamme valokuitupäätelaitteen kotiisi ja talosi ulkoseinään ulkojatkoskotelon. Samalla teemme kanssasi suunnitelman, millaista reittiä kuitu kannattaa asentaa tontillesi.

Tämän jälkeen pihassasi tehtävä työ pyritään kuitenkin tekemään suurinpiirtein samaan aikaan yleisellä asuinalueella tehtävän työn kanssa. Valokuitunen tekee kaikki yleisen asuinalueen työt kunnan ja kaupungin asettamien ehtojen mukaisesti.

Valokuidun runkokaivuuta katualueella.

– Kokonaisuudessaan valokuidun asennustyö on valmis yleensä noin 3–12 kuukauden kuluttua rakentamisen aloituksesta. Loppuvaiheessa hitsaamme valokuidut kiinni asuntoihin asennettuihin päätelaitteisiin. Yleisen alueen kaapelointireitti loppukatselmoidaan yhdessä kaupungin kanssa, minkä lisäksi myös asiakas kuittaa valmiin työn. Kun liittymä on käyttöönotettu, asiakas voi valita netin palveluntarjoajan ja tilata haluamansa laajakaistapalvelun. 

Asiakkaan tyytyväisyys on kaiken a ja o

– Asiakkaan toiveet otetaan asennuksessa aina huomioon. Kannattaa siis kertoa meille omat toiveet kuidun reitille – pyrimme välttämään asennusta esimerkiksi kivetyn tai asvaltoidun kulkureitin läpi, myös puut kierrämme mielellämme kaukaa. Suosimme nurmialuetta, jonka voimme helposti palauttaa alkuperäistä vastaavaan kuntoon sekä mahdollisimman lyhyttä reittiä jakokaapille, Suomi toteaa.

Työ kiinteistölläsi tehdään mahdollisimman pienillä laitteilla. Tiimimme multaa pihaasi tehdyn, noin 10 senttimetriä leveän maauran jo asennuksen yhteydessä ja kylvää lopuksi siemenet nurmikkoa varten. Jos terassia, pihakivetystä tai pihan asvalttia ei pystytä kiertämään, terassin irrotetut osat kiinnitetään jälkiä jättämättä takaisin paikoilleen, kivetykset palautetaan alkuperäistä vastaavaan ilmeeseen ja asvaltointi korjataan poikkeuksetta. Sinun ei siis tarvitse huolehtia pihasi ilmeestä asennuksen jälkeen.

– Jos työ tehdään talven kynnyksellä, varmistetaan nurmisiementen kasvuolosuhteet kylvämällä ne otollisempana ajankohtana keväällä. Asiakkaamme ei siis milloinkaan päädy tekemään asennuksen jälkeisiä korjaustöitä tai siistimistä pihassaan, Suomi kertoo.

Yleisillä katualueilla reitti pyritään suunnittelemaan niin, että se aiheuttaisi mahdollisimman vähän haittaa luonnolle tai ihmisille. Kaikkea kasvillisuutta ja infrastruktuuria varotaan.

Meille on tärkeää, että jokainen asiakkaamme on tyytyväinen lopputulokseen – sekä toimivaan nettiyhteyteen että pihansa ulkonäköön. Huolehdimme siitä, että jälkeemme jää siisti ja alkuperäistä kuntoa vastaava piha. Viimeisetkin jäljet asennuksesta katoavat hyvin nopeasti – käytännössä samaa tahtia kuin nurmikko kasvaa, Suomi kertoo.

Miksi valita Valokuitunen? Koska pääset nauttimaan itse valitsemastasi nettiyhteydestä, joka ei pätki ja jonka voit vaihtaa halutessasi. Näin valokuitu tuo lisää vapautta ja joustavuutta internetin käyttöön.