Pientaloalue

Miten saan valokuidun talo­yhtiöömme – 8 usein kysyttyä kysymystä

Kategoriassa Taloyhtiöt, Vinkit valokuidun ostajalle

Huippunopea valokuitunetti koko taloyhtiölle? Vastasimme yleisimpiin valokuituyhteyden hankintaan liittyviin kysymyksiin. 

Miksi hankkisimme talo­­­­yhtiöömme valokuidun? 

Valokuitu on häiriötön ja huoleton kodin kiinteä nettiyhteys. Sen netin nopeus päihittää muut yhteydet ja viive on lähes olematon. Videot eivät pätki tai pelit hidastele. Koko maailman tietoliikenne perustuu valokuituverkkoihin, myös 5G-verkot. 
 
Kun taloyhtiöön rakennetaan valokuituyhteys, yhtiössä ei tarvitse vuosikymmeniin pohtia, pysyvätkö nettiyhteydet kehityksen vauhdissa mukana. Valokuituyhteys kestää asennuksen jälkeen käytössä vähintään viisikymmentä vuotta. Valokuitu nostaa myös taloyhtiön asuntojen arvoa, sillä laadukkaan internetyhteyden merkitys asuntokaupassa kasvaa koko ajan. Jos voit valita, ostat varmasti mieluiten talon, jossa nettiasiat on jo hoidettu kuntoon. 

Miksi juuri Valokuitusen valokuitu­­­­­liittymät? 

Suomessa valokuituyhteyksiä on rakennettu keskustoihin ja­­ kerrostaloihin, mutta monen pientaloalueen asukkaille valokuitua ei toistaiseksi ole ollut tarjolla. Me rakennamme valokuitua kysynnän mukaan pientaloalueille, joilta tulevaisuuden vaatimat valokuituyhteydet vielä puuttuvat. 
 
Valokuituverkkomme on markkinoiden ainoa avoin verkko. Se tarkoittaa, että asukkaat voivat itse päättää, miltä palveluntarjoajalta he ostavat laajakaista- ja tv-palvelunsa sen jälkeen, kun valokuituliittymät on rakennettu. Meillä asukas ei siis ole sidottu vain yhteen palveluntarjoajaan. 

Miten valokuidun voi hankkia?

Jos alueellasi on jo Valokuitusen verkko tai se on rakenteilla, voit vaikka heti pyytää meiltä tarjouksen valokuidusta. Valokuitu asennetaan kerralla joko kaikkiin tai osaan taloyhtiön huoneistoista.

Rakennamme uusia valokuituverkkoja pientaloalueille, joilla on 100–200 kotitaloutta, joista noin puolet tilaa valokuituliittymän. Valokuidun saatavuuden voit tarkistaa osoitteellasi helposti klikkaamalla alta:

Pientaloalueen asukas ulkoiluttamassa koiraa.

Miten valokuidun asentaminen taloyhtiölle tapahtuu?

Taloyhtiöitä on monenlaisia, joten meillä on myös monia erilaisia tapoja asentaa valokuitu. Sopivimman tavan valintaan vaikuttavat taloyhtiön koko, ikä, rakennusten tyyppi ja esimerkiksi se, onko taloyhtiössä sisäverkkoa. Siksi katsomme aina tapauskohtaisesti ja tarpeidenne mukaan, miten valokuituyhteys on fiksuinta toteuttaa juuri teidän yhtiöönne.

Valokuitukaapelit kaivetaan maan alle, joten valokuidun asentaminen pitää aina sisällään myös kaivuutöitä taloyhtiön pihalla. Rakentamisen alkuvaiheessa käymme läpi erilaiset vaihtoehdot valokuidun kaivuureitille ja asentamiselle. Kun valokuituliittymät päästään rakentamaan kerralla taloyhtiön kaikkiin asuntoihin, piha tulee kerralla kuntoon, eikä sitä tarvitse sen jälkeen enää myllätä.

Sen jälkeen, kun valokuituliittymät on kaivettu ja asennettu, jokainen asukas päättää itse palveluista, kuten siitä, millaisen internetnopeuden se haluaa käyttöönsä ja miltä Valokuitusen yhteistyökumppanilta.

Kuka rakentaa valokuitu­liittymät?

Rakennushankkeesta vastaavat urakoitsijat ovat kokeneita tekijöitä, jotka muutenkin huolehtivat operaattorien runkoverkkojen rakentamisesta ja ylläpidosta koko Suomessa. Apunasi on myös valokuituasiakkaan oma asiakaspalvelu.

Jos taloyhtiöllä on kysymyksiä valokuidun hankinnasta, mistä saamme apua?

Voit tarkistaa täältä, saako taloyhtiöönne valokuidun. Jos teillä on saatavuus, samalla voit jättää meille tarjouspyynnön, jonka saatuamme olemme sinuun yhteydessä. Voit myös tilata ilmaiseksi asiantuntijamme kartoittamaan nykyiset tietoliikenneyhteytenne ja kertomaan valokuidun hankkimiseen liittyvistä vaihtoehdoista.

Mitä asioita on hyvä selvittää ennen tarjous­pyynnön jättämistä?

Valokuituliittymät on edullisinta rakentaa mahdollisimman moneen yhtiön huoneistoon kerralla. Ennen tarjouspyyntöä kannattaakin selvittää taloyhtiösi asukkaiden alustava kiinnostus valokuitua kohtaan. Naapureille kannattaa kertoa, että valokuitu tuo kiinteistönne kertaheitolla tähän päivään ja nostaa näin asuntojenne arvoa.