Pientaloalue

Valokuitu – nopein nettiyhteys kotiin

Valitse kotiisi vapaampi kaista

Valokuitu – kaikkien verkkoyhteyksien perusta ihan vain omaan käyttöön. Tilaa valokuitu kotiin kevyellä kuukausihinnalla tai helposti kertainvestointina ja varmistat nopean nettiyhteyden kotiisi.

Nopea nettiyhteys kotona mahdollistaa etäpalavereihin osallistumisen

Vapaus valita nettiliittymän toimittaja
Suomen ainoana valtakunnallisena toimijana kytkemme kotisi osaksi Avoin Kuitu -verkkoa, jossa toimii useita palveluntarjoajia. Voit siis valita juuri sinun tarpeisiisi sopivan nettiliittymän toimittajan jo 8 palveluntarjoajan joukosta.

Nopein nettiyhteys kotiin
Valokuitu on nopein, varmin ja huolettomin yhteys nettiin kaikille kotisi laitteille. Kaikki mitä netissä teet, toimii huippunopeudella. Yksikään langaton teknologia ei yllä samaan.

Koko rajaton kaista omaan käyttöön
Valokuituliittymä tuo rajattoman kaistan vain sinun kotisi käyttöön. Saat luotettavan ja tasalaatuisen yhteyden, jonka viive on lyhin mahdollinen ja joka takaa, että nettisi ei pätki.

Huoleton palvelu suunnittelusta asennukseen
Valokuituliittymäsi toimitus sisältää suunnittelijan käynnin, rakennustyöt ja käyttöönottoon tarvittavat asennukset. Suunnittelemme kanssasi, miten liittymä kannattaa toteuttaa, ja sen jälkeen hoidamme kaiken puolestasi kaivuusta asennukseen asti. Siistimme pihasi myös alkuperäiseen kuntoonsa.

Tarkista saatavuus alueellasi ja jätä yhteydenotto­pyyntö tai tee tilaus

Tiesitkö tämän valokuidusta?

Valokuitu on maailman nopein tapa siirtää tietoa

Valokuitu siirtää tietoa huikean nopeasti, eivätkä netin käytön rajat tule vastaan. Jos sinulla on kotonasi mobiililaajakaista tai kupariseen puhelinkaapeliin perustuva laajakaista, liittymäsi netin nopeus on tyypillisesti 50 megabittiä sekunnissa. Valokuitunen tuo kotiisi jopa tuhannen megabitin yhteyden.

Valokuitu on ympäristöystävällinen

Valokuitu säästää ympäristöä – kiinteä yhteys kuluttaa huomattavasti vähemmän sähköä kuin mobiiliverkko. Kaikkein ympäristöystävällisin vaihtoehto onkin käyttää kännykkää kotona valokuituverkkoon kytketyn wifin kautta. Raskainta on kuluttaa sisältöä taulutelevisiosta 4G-verkon kautta.

Valokuitu lisää asuntosi kiinnostavuutta

Valokuitu pitää asuntosi arvossaan ja voi olla myös myyntivaltti, sillä se helpottaa esimerkiksi etätöiden tekemistä. Kiinteistövälitysyritys RE/MAXin yrittäjä Pertti Kuikka kertoo, että asuntoja on jäänyt myymättä, kun talossa ei ole ollut valokuitua.
”Ruuhkavuosiaan elävät 30–40-vuotiaat perheelliset ovat netin suurkuluttajia. Se on suurin ryhmä, joka etsii uutta kotia. Valokuituliittymä on heille yksi kodin tärkeimmistä ominaisuuksista”, Kuikka sanoo.

Valokuitu on omasi, et jaa sitä naapurin kanssa

Kotiisi asti rakennettu valokuituyhteys on oma, rajaton kaistasi internetiin. Et jaa kotoasi lähtevää valokuituyhteyttä kenenkään kanssa. Valokuituyhteyden rakentamista kotiisi voi verrata siihen, että kotiisi tulisi oma tukiasema tietoliikenteelle. Mobiilitukiasemalta lähtevä yhteys jaetaan aina kaikkien naapuruston käyttäjien kesken, mutta valokuidun koko kapasiteetti tulee pelkästään juuri sinun kotisi käyttöön. Valokuitu onkin siksi ainoa yhteys, joka toimii myös tulevaisuuden tarpeita ajatellen.

Näin asiakkaamme ajattelevat,
missä onnistuimme erityisen hyvin:

Soita ja tilaa valokuitu
094 255 2298

ma–pe 9–17 ja la 12–16

Usein kysyttyä

Miksi minun kannattaa hankkia valokuitu kotiin?

Valokuitu tuo kotiisi nopeimman mahdollisen internet­­yhteyden ja parhaat palvelut. Kun yhteys on nopea ja kaista rajaton, kaikki kodin asukkaat voivat käyttää haluamiaan laitteita ja palveluita yhtä aikaa ilman, että yhteys ruuhkautuu, hidastuu tai alkaa pätkiä.

Valokuidun avulla varmistat, että sinulla on yhteys, jonka avulla saat käyttöösi esimerkiksi kaikki uudenlaiset internet-, televisio-, puhelin- ja terveyspalvelut. Yhä useampi palvelu – kuten 360-videolähetykset – kehitetään nimenomaan nopealla kiinteällä yhteydellä käytettäväksi. Valokuitu on pitkäikäinen hankinta, sillä sen tiedetään kestävän ainakin 50 vuotta. Siksi sen hankinta vaikuttaa myös kotisi arvoon asunto­markkinoilla.

Miksi ottaisin valokuidun kotiin, kun langattomat mobiiliratkaisut ovat tulevaisuutta?

Kotien näkökulmasta valokuitu on nettiyhteytenä ylivoimainen: Kuitu on häiriötön, sen nopeus päihittää muut yhteydet ja viive on lähes olematon. Valokuidussa riittää kaistaa kodin jokaiselle netinkäyttäjille, vaikka älylaitteet lisääntyvät, televisioiden kuvanlaatu paranee, pelaaminen siirtyy pilveen ja uudet teknologiat vaativat kodin yhteyksiltä koko ajan enemmän.

Miten tilaan valokuidun kotiin?

Tarkista ensin valokuidun saatavuus kotiisi kirjoittamalla osoitteesi tämän sivuston saatavuushakuun. Jos alueellasi on käynnissä meidän Valokuitusten valokuitu­hanke, ruudullesi avautuu tilauslomake, jolla pääset tilaamaan valokuituliittymän.

Muussa tapauksessa saat täytettäväksesi yhteys­tieto­lomakkeen, jossa voit ilmoittaa alustavan kiinnostuksesi valokuituun. Tämä ei vielä sido sinua mihinkään. Kiinnostuksesta kannattaa aina kertoa, koska mitä enemmän kotikulmillasi on halukkaita, sitä nopeammin sinullakin voi olla kotona valokuitu­­yhteys.

Mitä valokuituliittymä maksaa?

Meillä on useita eri maksuvaihtoehtoja, joista voit valita: saat valokuidun kotiisi joko kuukausimaksulla tai kertamaksulla. Kertamaksun voit maksaa useammassa erässä. Alueesi saatavuuden ja hinnat voit katsoa saatavuushaun kautta. Kummassakin vaihtoehdossa maksat valokuituliittymän lisäksi nettiyhteyden kuukausimaksua valitsemallesi operaattorille.

Sisällöltään tuote on kummassakin tapauksessa sama: saat kotiisi valokuidun rajattoman kaistan, ja me rakennamme valokuituliittymäsi käyttövalmiiksi – suunnittelemme yhdessä kanssasi valokuidulle sopivan reitin pihallasi, ja tämän jälkeen hoidamme rakentamisen puolestasi aina kaivuusta asennukseen asti.

Voinko hakea valokuituliittymästä kotitalousvähennystä?

Sinulla on mahdollisuus hakea verottajalta kotitalousvähennystä valokuituliittymän asennukseen liittyvien tontilla tehtävien töiden kustannuksesta. Voit tutustua kotitalousvähennyksen ehtoihin tarkemmin verottajan sivuilla.

Kuukausimaksullisessa valokuituliittymässä voit hakea kotitalousvähennystä kertaluontoisen asennusmaksun osuudesta. Jos taas valitset kertaluontoisen liittymismaksun, kotitalousvähennykseen oikeuttava työn osuus liittymismaksusta on eritelty sinulle laskulla.