Kaj Storås vahvistamaan Valokuitusen johtoryhmää

Kategoriassa Meillä töissä, Tiedote

Kaj Storås aloitti toukokuussa Valokuitusella täysin uudessa roolissa, jossa hän vastaa valokuidun täydennysrakentamisesta, valokuituverkon ylläpidosta sekä asiakaspalvelusta. Hän liittyi myös Valokuitusen johtoryhmään.

Kaj Storåsilla on pitkä työkokemus sähköverkkojen rakentamisen maailmasta ja erityisesti kunta- ja asiakaslähtöisten rakennuttamishankkeiden vetämisestä. Työskentelytavat hänen edellisissä työpaikoissaan ovat poikenneet melko lailla siitä, mitä ne ovat nykyisessä, nuoressa kasvuyrityksessä. Ensimmäisinä työpäivinään hänellä olikin hieman totuttelemista toisenlaiseen rytmiin.

– Täällä minua on yllättänyt se, miten dynaamisesti asioita voidaan tehdä. Ihmisten aito innostus ja kunnianhimoinen työskentelyote on aivan huikeaa. On ollut mahtavaa päästä mukaan tällaiseen porukkaan, Kaj Storås iloitsee.

Koulutukseltaan Storås on tuotantotalouden insinööri (Yamk). Aiemmissa vastuissaan Carunalla hän on työskennellyt muun muassa rakennuttamispäällikkönä, hankepäällikkönä sekä asiakkuuspäällikkönä verkkopalvelutiimissä. Fortumilla puolestaan hän toimi palvelupäällikkönä integraatioista vastaten.

Nykyisessä työssään hän pystyykin mukavasti hyödyntämään monipuolisesti kaikkea aiemmin tekemäänsä.

– Minulla on aiemmista töistäni vahvaa kokemusta toimitusympäristön luomisesta ja monitoimittajaympäristössä toimimisesta. Valokuitusella minua innostaa ja motivoi se, että pääsen alusta alkaen luomaan toimitusketjuja ja koko prosessia. Ja tämä meidän avoimen palvelun valokuitu on tuote, joka on mielestäni kuluttajille paras ratkaisu. Uskon markkinan menevän tulevaisuudessa tähän suuntaan. On hienoa olla nyt edelläkävijöiden joukossa, hän kertoo.

Tällä hetkellä Valokuitusen verkko on kasvanut jo kattamaan yli 200 000 kotitaloutta. Tulevina vuosina verkon kasvaessa nykyisestä laajuudestaan astuu entistä tärkeämmäksi prosessiksi kotitalouksien jälkiliittyminen ja täydennysrakentaminen. Valokuitunen rakentaa liittymismahdollisuuden yhdellä kertaa aina niin moneen kotitalouteen kuin se alueella on mahdollista. Silloin asiakkaat voivat liittyä jouhevasti kuituverkkoon myöhemmin. Storås vastaa nyt Valokuitusella tästä prosessista sekä verkon ylläpidosta ja viankorjauksesta.

Vapaa-ajallaan Storås lataa akkuja bändissä kitaraa soitellen, perheen koiraa kouluttaen ja sen kanssa retkeillen. Ruuhkavuosissa lasten harrastukset vievät myös oman aikansa. Niinä hetkinä, kun on aikaa rojahtaa sohvan nurkkaan, Storås valitsee suoratoistopalveluista elokuvan tai sarjan.

– Meillä kotona tarvitaan hyvää ja nopeaa verkkoyhteyttä niin etätöihin kuin vapaa-ajan leffoihin, sarjoihin ja peleihin netissä. Olisi tosi turhauttavaa, jos kauan odotettu elokuvailta ei sujuisikaan siksi, että netti pätkisi koko ajan, hän kertoo.

Tarkista saatavuus alueellasi ja jätä yhteydenotto­pyyntö tai tee tilaus