Valokuitunen on mukana Suomi Areenassa

Kategoriassa Tiedote

Valokuitunen on yksi niistä yli kahdestasadasta yrityksestä, jotka järjestävät tänä kesänä Porin Suomi Areenassa yhteiskunnallisen keskustelun. Valokuitusen paneelikeskustelu pureutuu siihen, mitä käsillämme oleva dataräjähdys tarkoittaa, ja asiantuntijoilta kysytään, pärjäävätkö suomalaiset nykyisillä nettiyhteyksillä. Suomi Areena on vuosittainen yhteiskunnallinen keskustelufestivaali, joka pidetään tänä vuonna heti juhannuksen jälkeen 27.–30.6. Porissa.

Valokuitusen järjestämä keskustelu ”Dataräjähdys on täällä – kestävätkö kotiemme tietoliikenneyhteydet?” on perjantaina 30. kesäkuuta kello 10.00–10.45 Raatihuoneenpuiston lavalla (Teatterikatu 7).

Kuva: Juha-Matti Tenhunen.

Valokuitusen paneelikeskustelu pureutuu datan määrän kasvuun ja siihen, miten tietoliikennetarpeet ratkotaan. Vuoden 2030 loppuun mennessä tietoliikenneverkoissa liikkuvan datan määrä kymmenkertaistuu. Miten dataräjähdys selätetään? Riittääkö kaistaa kaikille suomalaisille tasavertaisesti? Digitalisoituva yhteiskunta ja ihmisten arki tarvitsevat huippunopeita ja toimintavarmoja tietoliikenneyhteyksiä. Tänä kesänä Suomessa rakennetaan ennätyspaljon valokuitua – miten kuluttajan etu toteutuu kuumentuneilla markkinoilla?

Raatihuoneenpuiston lavalla keskustelemassa ovat Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto, Sitran datatalouden tiekartan projektinjohtaja Laura Halenius, europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin johtava asiantuntija Päivi Peltola-Ojala. Paneelin moderoijana toimii MTV:n toimittaja Maria Nykänen.

Valokuitunen tarjoaa kello 9.45 alkaen lavan lähellä 300:lle kahvit ja juustoiset kinkku-croissantit, jotka on leivottu paikallisessa Mäkilän Leipomossa.

Tervetuloa aamupalalle ja seuraamaan Porin räjähtävintä keskustelua festivaaliviikon päätöspäivänä!

Keskustelua voi seurata myös suorana MTV Katsomosta tästä linkistä.

Kuva: Juha-Matti Tenhunen.

Mikä on Suomi Areena?

Suomen suurin yhteiskunnallinen festivaali, jonka tavoitteena on tuoda yhteiskunnallinen ja ajankohtainen keskustelu kaikkien ulottuville. Tapahtuman järjestävät MTV ja Porin kaupunki. Suomi Areena -viikon ohjelma rakentuu eri lavoilla käydyistä yhteiskunnallisista keskusteluista sekä festivaaliviikon muusta ohjelmasta – esimerkiksi kävelykierroksista, musiikista, yhteisötaideteoksesta, mingleistä tai futis-, padel- ja pesismatseista.

Tapahtumapaikat ja lavat sijaitsevat kävelymatkan etäisyydellä toisistaan. Kaikki Suomi Areenan sisällöt ovat kävijöille ilmaisia. Keskusteluja voi seurata suorana myös MTV Katsomosta.

Katso koko festivaaliviikon ohjelma tästä linkistä.