Tilaa kaapelinäyttö ennen piharemontin kaivuutöitä

Kategoriassa Rakentaminen

Onko pihallesi suunniteltu salaojaremonttia, ison kukkapenkin perustamista tai muita pihan muutostöitä, jotka vaativat kaivuutöitä? Muistathan tilata maksuttoman kaapelinäytön ennen töiden aloittamista, jotta maan alle asennettu valokuitukaapeli ei pääse vaurioitumaan. Näin varmistat, että pihaprojektisi sujuu turvallisesti ja onnistuneesti.

Kesä on piharemonttien ja muutostöiden kulta-aikaa. Ennen lapioon tarttumista on kuitenkin tärkeää varmistaa, että maanalaisia kaapeleita ei vaurioidu. Erityisesti valokuitukaapeleiden kohdalla huolellisuus on ensi arvoisen tärkeää – pihallasi kulkeva valokuitukaapeli voi olla lapionpiston ulottuvissa. Kun herkkä kaapeli vaurioituu, ei netti kulje kotiin asti.

– Ennen pihalla tehtävän kaivutyön aloittamista, on sekä työn suorittajan että kiinteistön omistajan vastuulla varmistaa alueella kulkevan valokuitukaapelin sijainti ja varovainen esiin kaivu, jotta vältetään mahdollinen kaapelin vaurioituminen kaivutyön aikana. Kaapelivauriot voivat aiheuttaa merkittäviä häiriöitä, korjauskustannuksia ja käyttökatkoja, Valokuitusen kunnossapitoinsinööri Markus Lattu kertoo.

Kun tilaat kaapelinäytön, saat kattavat yleiset kaivuohjeet sekä sijaintitiedustelun mukana toimitettavat liitteet. Näihin kannattaa tutustua huolellisesti, sillä ne sisältävät tärkeitä tietoja varoalueista ja turvallisista kaivukäytännöistä. Tutustu yleisiin kaivuohjeisiin tästä.

Miten kaapelinäyttö tilataan?

Valokuitusen kaapeleiden näytöistä vastaa yhteistyökumppanimme Geomatikk, joka tarjoaa tarkat sijaintitiedot ja ohjeistukset. Tilaa maksuton kaapelinäyttö tästä.

Jos valokuitukaapeli vaurioituu, tee asiasta vikailmoitus Valokuituselle. Voit tehdä ilmoituksen helposti yhteydenottolomakkeemme kautta tästä tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 020 694 750 (mpm/pvm). Asiakaspalvelumme palvelee arkipäivisin klo 9–16.

Valokuitukaapelin korjauskustannukset veloitetaan vaurion aiheuttajalta toteutuneiden kustannusten mukaisesti. Tämä voi tarkoittaa merkittäviä kustannuksia ja ylimääräistä vaivaa.