Moni omakotitalon omistaja tekee nyt tämän kalliin virheen – varo!

Kategoriassa Kodin digiarki, Valokuitunen, Vapaa valokuitu

Valokuidussa data kulkee lähes valon nopeudella, mutta hankintapäätöstä tehdessä kannattaa hidastaa ja hengähtää hetki – tiedäthän, mihin sitoudut?

Kuitukaapeli voikin olla kalliit käsiraudat

Valokuituyhteyksiä rakennetaan suomalaisiin koteihin lähivuosina useilla miljardeilla euroilla. Moni hankkii yhteyden miettimättä, mitä on oikeastaan tilaamassa.

Useimmat tarjolla olevat valokuituliittymät ovat niin sanottuja suljettuja yhteyksiä. Se tarkoittaa, että kaapelin tilaajana teet samalla pitkän – kenties talon eliniän mittaisen – sopimuksen yhden nettiyhteyden toimittajan kanssa. Jos hinnat nousevat tai palvelu ei vastaa odotuksia, et voi asialle mitään.

Mikä ihmeen vapaa valokuitu?

Suomessa ainoastaan Valokuitunen tarjoaa vapaata valokuitua valtakunnallisesti:

  • Et ole sidottu yhteen nettiyhteyden tarjoajaan, vaan voit kilpailuttaa ja valita yhteytesi useiden toimittajien laajasta valikoimasta.
  • Nettiyhteytesi vastaa aina tilannettasi. Voit tehdä sopimuksen toistaiseksi tai määräajaksi.
  • Voit valita mukaan palveluita tarpeesi mukaan: suoratoisto, VPN, tietoturva, kiinteä IP-osoite, uudenkarhea reititin tai mesh.
  • Jos lähdet vaikka maailmanympäripurjehdukselle (miksi ei!), valokuitu voidaan kytkeä pois käytöstä, jolloin maksettavaksi jää ainoastaan pieni ylläpitomaksu.

Kysy lisää vapaasta valokuidusta osoitteeseesi.

Tarkista saatavuus alueellasi ja jätä yhteydenotto­pyyntö tai tee tilaus

*Tekemällä saatavuushaun hyväksyt, että tietosi lähetetään Valokuituselle.
Huom. Saatavuuden tarkistaminen ja yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään.