Valokuitu on varmin valinta nettiyhteydeksi – katso Top-5 syyt

Kategoriassa Kodin digiarki, Valokuitunen, Vapaa valokuitu

Valokuituyhteys ei jää pullonkaulaksi tulevaisuudessakaan, oli kyse sitten pelaamisesta, suoratoistopalveluista, videopuheluista tai etätöistä.

1) Nopein yhteys ✔️ 

Legendaarinen Albert Einstein julkaisi maineikkaan suhteellisuusteoriansa jo 1905. Siinä vahvistettiin, että mitään valoa nopeampaa ei ole. Eli vaikka etsisit vauhdikkaampaa vaihtoehtoa vielä seuraavatkin sata vuotta, hyvin todennäköisesti päädyt samaan lopputulokseen.

2) Vastuullinen, aikaa kestävä sijoitus ✔️ 

Investoinnin pitää olla tulevaisuudenkestävä. Valokuitusen verkkoon on jo nyt saatavilla yksinoikeudella esimerkiksi taloyhtiön älypalveluita, joiden voi odottaa yleistyvän: esimerkiksi kodin vuotovahteja, elektronisia vesimittareita ja savunilmaisimia. Voit myös valita mukaan tarvitsemasi palvelut: suoratoisto, VPN, tietoturva, kiinteä IP-osoite, uudenkarhea reititin tai mesh. Toisin kuin mobiiliyhteyksissä, valokuituteknologia ei vaadi jatkuvaa päivittämistä. Tiesithän, että valokuitu on myös vihrein valinta internet-yhteydeksi?

3) Pätkimätön kaista vain sinulle (ja ehkä perheellesi) ✔️ 

Valokuidussa yhteytesi on henkilökohtainen. Naapurin verkkopelisessiot tai naapuruston 4k-sarjamaratonit eivät saa nettiäsi lagaamaan; koko kaista on sinun tai oman taloutesi käytössä. Lähes joka kolmannen suomalaisen nettiyhteys pätkii. Säästä hermojasi ja aikaa valitsemalla vaihtoehto, jossa data liikkuu taatusti sutjakkaasti.

4) Tasaisin laatu kaikista yhteysvaihtoehdoista ✔️ 

Valokuituyhteys kulkee maan alla suojassa paitsi ruuhkahuipuilta, myös mm. sään vaihteluilta. Siksi yhteyden nopeus on se, mitä luvataan. Kilpailevien yhteyksien tilanne on mutkikkaampi, valottaa Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto:
Perinteisissä tiedonsiirtoratkaisuissa tiedonsiirtonopeuksien sallitut vaihteluvälit voivat olla kaukana luvatuista huippunopeuksista. Esimerkiksi 4G-mobiiliyhteydessä 100-megaisen liittymän nopeuden sallittu vaihteluväli voi olla viidestä megasta sataan. Se tarkoittaa, että yhteys voi olla hetkittäin vain sen viisi megaa!

5) Tyytyväisimmät netin käyttäjät ✔️ 

Valokuitusen ja YouGovin 2023 tekemässä tutkimuksessa paljastui, että peräti 97 % valokuituyhteyden omistajista on nettiyhteyteensä ja valintaansa joko erittäin tai melko tyytyväisiä. Se on hulppea luku, joka kertoo oikeastaan kaiken olennaisen.

Tarkista saatavuus alueellasi ja jätä yhteydenotto­pyyntö tai tee tilaus

*Tekemällä saatavuushaun hyväksyt, että tietosi lähetetään Valokuituselle.
Huom. Saatavuuden tarkistaminen ja yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään.