Nopea ja luotettava netti on matkailijalle itsestäänselvyys: ”Huono netti on kuin likaiset pyyhkeet vuokramökissä”

Kategoriassa Kodin digiarki, Vapaa valokuitu

Kun majoituskohteessa on hyvä netti, sitä vuokrataan useammin, kertoo kiinteistöalan asiantuntija Albert Hytönen.

Kun puhutaan hyvästä majoituskokemuksesta, kaikkien osa-alueiden tulee toimia.

− Majoituskohteessa täytyy olla puhtaat pyyhkeet ja vessapaperia, mutta yhtä itsestäänselvyys on tänä päivänä nopea ja luotettava nettiyhteys. Huono netti on kuin likaiset pyyhkeet vuokramökissä, kertoo Albert Hytönen, vuokravälitykseen erikoistuneen Rentsin myyntijohtaja.

Hytönen on toiminut vuosia kiinteistöalalla asuntosijoittajana ja kiinteistönvälittäjänä. Hän myös vuokraa omia kohteitaan matkailijoille. Kokemusta on siis kertynyt siitä, mitä vuokraajat toivovat majoituskohteelta.

− Toiveissa näkyy selvästi koronaa edeltävä ja koronan jälkeinen aika. Töitä tehdään yhä useammin matkakohteessa, mutta ihan vain lomaillessakin hyvä netti koetaan tärkeämmäksi kuin ennen.

Tämä käy ilmi myös Valokuitusen ja YouGovin 2024 teettämästä kyselytutkimuksesta*. Lähes 50 prosenttia suomalaisista lomailijoista kertoi, että hyvä nettiyhteys on joko tärkeää tai erittäin tärkeää majoituskohdetta valitessa. Eniten merkitystä nettiyhteydellä oli nuorille aikuisille (18–29 v), joista noin 60 prosenttia vastasi, että hyvä nettiyhteys on tärkeää myös lomalla.

− Tiedän, että moni vuokraaja ajattelee, ettei omassa kohteessa käytetä nettiä esimerkiksi sen sijainnin vuoksi. Se on tänä päivänä turha oletus, Hytönen jatkaa.

AI-kuva.

Hyvä netti nostaa kohteen arvoa ja lisää vuokralaisia

Hytösen mukaan nopea nettiyhteys nostaa vuokrakohteen arvoa aivan kuten lisäparkkipaikka.

− Tärkein arvonnousu tulee kuitenkin siitä, että kohdetta vuokrataan useammin. Suosituimmilla majoituskohteita välittävillä sivustoilla kohteiden nettiyhteyttä testataan ja sen nopeus ilmoitetaan varaajille. Tämä vaikuttaa siihen, tuleeko kohde varatuksi vai ei.

Matkailijat jättävät ja lukevat paljon myös arvosteluja.

− Kohde, jossa on hyvä netti, saa paremmat arvostelut. Huonosta nettiyhteydestä puolestaan tulee paljonkin palautetta. Itse olen aina vastannut palautteeseen parantamalla nettiyhteyttä esimerkiksi valokuituyhteydellä.

Erityisesti ulkomailta Suomeen matkaavat sekä perheelliset vaativat hyvää nettiä

Hytösen kokemuksen mukaan hyvä netti on erityisesti työmatkailijoille sekä perheellisille tärkeä varauskriteeri.

− Perheessä netin käyttäjiä on tietysti useampia ja pätkivä netti harmittaa herkemmin. Kenties eniten hyvän netin perään kyselevät kuitenkin ulkomailta Suomeen tulevat työ- ja lomamatkailijat, Hytönen kuvailee.

Uusi ilmiö on myös se, että verkkopelejä pelaavat nuoret ja nuoret aikuiset vuokraavat kohteita pelaamista varten.

− Pelaajat kysyvät minulta aina ensimmäisenä, onko kohteessa valokuituverkko tai voisiko sitä asentaa sinne, Hytönen naurahtaa.

*Valokuitusen YouGovilla teettämässä Suomalaisten digiarki 2024 -kyselytutkimuksessa selvitettiin laajasti nettiyhteyteen, netin käyttöön sekä etätyön tekemiseen liittyviä käytäntöjä ja kokemuksia. Huhtikuussa 2024 tehtyyn kyselyyn vastasi noin 2 000 täysi-ikäistä suomalaista.

Tarkista saatavuus alueellasi ja jätä yhteydenotto­pyyntö tai tee tilaus

*Tekemällä saatavuushaun hyväksyt, että tietosi lähetetään Valokuituselle.
Huom. Saatavuuden tarkistaminen ja yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään.