Hellapoliisi hankki valokuidun

Kategoriassa Asiakastarina

Tutkailetko ruokareseptejä netissä? Todennäköisesti sitten tunnet Hellapoliisin eli Kati Jaakosen, joka on yksi Suomen ensimmäisistä ruokabloggaajista. Vuonna 2005 alkaneesta harrastuksesta muotoutui Katille bisnes, joka vaatii toimivan netin. Toimiva netti taas tarvitsee kaverikseen valokuidun. Hellapoliisi valitsikin Valokuitusen omaan taloonsa avaimet käteen -periaatteella.

Hellapoliisi eli Kati Jaakonen halusi varmistaa, että kaistaa riittää ja netti toimii, joten Kati tilasi Valokuitusen avoimen valokuidun syksyllä 2023.

Kun asuinalueella on jo Valokuitusen verkko, kuten lähellä Jaakosten taloa, ei asiakkaan tarvitse odotella valokuidun rakentamispäätöstä erikseen. Verkon saaminen on varmaa. Valokuituliittymän hinta sisältää kaikki työt aina suunnittelusta kaivuun jälkitöihin. Mikäli tontilla on valmiita putkituksia, voidaan näitä hyödyntää valokuidun rakentamisessa.

Miten valokuitu helpotti Hellapoliisin arkea?

Perhekoko ja jokaisen perheenjäsenen nettitarpeet huomioiden oli toivottavaa, että talon väki saa täysin omaan käyttöönsä koko sinne vedetyn kuidun kapasiteetin. Koska perheessä tarvitaan nettiä työn, koulun ja vapaa-ajan tarpeisiin, on taattava kapasiteetin riittävyys. Lisääntyvän älylaitteiden määrän myötä ei tarvitse huolehtia perinteisen mobiiliverkon riittävyydestä, sillä valokuidussa kapasiteettia on runsaasti. Kuitu tarjoaa häiriöttömän ja nopean yhteyden, ja sen viive on lähes olematon.

– Lisäksi on todella hienoa, että Valokuitusen verkossa on valinnanvaraa laajakaista- ja TV-palveluissa eikä tarvitse sitoutua vain yhteen palveluntarjoajaan, Jaakonen tuumaa.

Valokuidun asennus sujui vaivattomasti

Rakentaminen alkoi kuituasentajan käynnillä. Suunnittelu- ja asennuskäynnillä katsottiin yhdessä, miten kuitu tuodaan tontille ja mihin valokuitupäätelaite kotona asennetaan. Kati Jaakonen kertoo, että tontille tehtiin tonttisuunnitelma, johon merkittiin mistä ja miten valokuitu vedetään talon seinään.

Jaakosen erityistoiveena oli saada yhteys suoraan työhuoneeseen, joten asentajat suunnittelivat parhaimman reitin valokuidun asentamiseksi takapihan nurmikkoalueen kautta. Tällä varmistettiin, ettei pihan avaaminen valokuitua varten vaadi laajoja kunnostustöitä sen palauttamiseksi alkuperäiseen kuntoonsa.

– Pihan kasvillisuus ja koristekivet eivät onneksi tuottaneet ongelmia asennusvaiheessa. Asentajat kertoivat, että esimerkiksi talon kivijalan edustalla olevat pihakivetykset saadaan nätisti raavittua sivuun. Piiloon saadaan tarpeen mukaan myös putki, johon valokuitu puhalletaan, kertoo Jaakonen.

– Oli muuten yllättävää, ettei valokuitua asennettaessa tarvita erikseen suuria kaivinkoneita, vaan asentajilla on mukanaan pienempiä vempaimia ja työkoneita, jatkaa Jaakonen.

Ennen valokuidun asentamista, asentaja tarkastaa kaapelitutkalla, missä kiinteistön, pihavalojen tai ulkorakennusten sähköjohdot kulkevat tontilla. Tulevaisuutta ajatellen, jos perhe joskus muuttaa pois kodistaan ja myy sen, voivat uudet asukkaat tarkastuttaa kaapelitutkan avulla, missä valokuitukaapeli kulkee. Tämän mahdollistamiseksi Valokuitunen asentaa telenauhan vetäessään valokuidun tontille.

Miksi Valokuitusen valokuitu oli Hellapoliisin valinta?

Valokuidun tiedetään olevan ympäristöystävällinen, kestävä ja energiaa hyvin säästävä datasiirron tapa. Se kuluttaa sähköä satoja kertoja vähemmän kuin mobiilitiedonsiirto. Valokuitu on datasiirtomuodoista kaikkein vähiten ympäristöä kuormittava ratkaisu ja se tekee siitä vastuullisen valinnan. Siitäkin syystä Hellapoliisi suosittelee valokuidun asentamista muillekin. Hänelle myös Valokuitusen avoin verkko oli tärkeä asia.

– Se on tätä päivää ja tuo varmuutta netin käyttöön. Valokuidun asennus on omistusasunnoissa myös ehdoton myyntivaltti ja monille suorastaan elinehto, korostaa Jaakonen.

Valokuidun asentaminen sujui jouhevasti, eikä Jaakosen omakotitalon kohdalla tapahtunut tässä asiassa poikkeusta.

– Mitään huolenaiheita ei ollut. Korkeintaan mietin, kuinka paljon kaivaukset hajottavat pihaa, mutta tämäkin murhe oli täysin turha. Pihaan tehtiin vain pieni viilto, johon kuitu asennettiin. Meidän osuutemme oli ainoastaan näyttää, mihin huoneeseen halusimme valokuitupäätelaitteen asennettavan.

– Olemme erittäin tyytyväisiä työn jälkeen ja voimme lämpimästi suositella Valokuitusta. Hieno juttu on myös, että projektin voi maksaa halutessaan erissä. Kaikki paikalla olleet olivat ammattilaisia ja tiesivät mitä tehdä. Oli varma olo, että kaikki menee juuri niin kuin kuuluukin, iloitsee Jaakonen.

Tarkista saatavuus alueellasi ja jätä yhteydenotto­pyyntö tai tee tilaus