Kuitukaapelit

Katso haastattelu: Vinkit valokuidun ostamiseen

Kategoriassa Vinkit valokuidun ostajalle

Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto vieraili MTV3:n Huomenta Suomi -aamuohjelmassa toukokuussa. Studiossa keskusteltiin siitä, mitä valokuitua ostavan kannattaa huomioida ennen kuin tekee ostopäätöksen.

Studiossa toimittaja Ivan Puopolon vieraana oli myös Kuluttajaliiton juristi ja vaikuttamistyön päällikkö Tiina Vyyryläinen. Aamutelevision sohvilla keskusteltiin valokuidusta ja siitä, mitä kuluttajan kannattaa huomioida ennen kuin tekee valokuidun ostopäätöksen. Vyyryläinen nosti esille, että kuluttajan on hyvä selvittää ainakin seuraavat asiat:

  1. Mitä sopimus pitää sisällään?
  2. Onko sopimuksessa pelkkä kaapeli vai myös laajakaistaliittymä, josta nettiliittymä tulee?
  3. Onko rakentamiskustannukset huomioitu?
  4. Milloin yhteys rakennetaan?

Haastattelussa Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto muistuttaa, että itse valokuituverkko ja siinä tarjottava laajakaista ovat kaksi eri asiaa.

On pohdittava, mihin malliin kuluttaja haluaa sitoutua. Haluaako sitoutua siihen, että verkossa on vain yksi palveluntarjoaja vai haluaako sitoutua verkkoratkaisuun, jossa laajakaistapalvelun tarjoajia on useita.

Heikki Kaunisto, toimitusjohtaja

Toimittaja kysyy, että eikö ole itsestään selvää, että kuluttaja haluaa sellaisen mallin, jossa palveluntarjoajia on useita.

Katso keskustelu ja nappaa talteen Vyyryläisen ja Kauniston vinkit ostopäätöksen tueksi.