Pientaloalue

Kuinka saada naapuritkin kiinnostumaan valokuitu­verkosta? Lue Valokuitusen 5 vinkkiä!

Kategoriassa Vinkit valokuidun ostajalle

Voit toimia omassa naapurustossasi aktiivisena valokuidun puolestapuhujana. Kokosimme sinulle vinkit, joiden avulla voit saada naapurisikin kiinnostumaan valokuituverkosta.

Valtakunnallisesti Suomen ainoana toimijana kytkemme kotisi osaksi Avoin Kuitu -verkkoa, jossa toimii useita palveluntarjoajia, joilta voit valita kotiisi tarvitsemasi netin palvelut, esim. laajakaista- ja viihdepalvelut. Valitset palvelut haluamaltasi toimittajalta vasta kun kuituyhteys on kytketty toimintavalmiiksi. Et ole myöhemminkään sidottu vain yhden palveluntarjoajan valikoimaan, vaan voit joustavasti vertailla, kilpailuttaa ja vaihtaa nettipalveluiden toimittajaa tarpeidesi mukaan.

Valokuitu on yhteinen juttu!

Rakennamme valokuituyhteydet samalla kerralla isolle joukolle naapurustossa. Näin jokainen saa valokuidun edullisemmin kuin yksin. Asukkaiden kannattaa ilmoittaa kiinnostuksensa sivustollamme, jotta saamme kiinnostuksen tietoomme. Kiinnostuksen ilmoittaminen ei sido vielä mihinkään. Kun valokuidusta kiinnostuneita on naapurustossasi tarpeeksi, pääsette tekemään liittymäsopimukset. Valokuitusen suunnittelija sopii jokaiselle oman suunnitteluajan ja tulee tapaamaan teitä kotipihallenne.

Näin innostat alueesi asukkaita

1. Vinkkaa nettisivustos­tamme

Kun valitset kotiisi valokuidun, teet fiksun päätöksen, sillä valokuitu on kodin Opasta naapurisi ilmoittamaan kiinnostuksensa sivustollamme. Näiltä sivuilta naapurisi löytää myös paljon hyvää tietoa valokuidusta.

2. Tavoita naapurisi

Saat halutessasi Valokuitusen kirjepohjan. Voit muokata sen alueesi näköiseksi ja jakaa sitä postilaatikoihin. Voimme lähettää sinulle lisäksi käteviä kylttejä, joita voit asettaa alueellesi keräämään huomiota.

3. Käytä sosiaalista mediaa

Naapurustojen aktiivit ovat havainneet Facebookin hyväksi tiedotuskanavaksi. Ehkäpä alueellasi on aktiivisia Facebook-ryhmiä? Myös WhatsApp-ryhmät ovat suosittuja valokuidusta kiinnostuneiden naapurustojen keskuudessa.

4. Tiedota yhdistysten kautta

Omakotiyhdistys sekä muut yhdistykset ja joukot saattavat hyvinkin levittää ilosanomaa apunasi.

5. Tee yhteistyötä meidän kanssamme

Valokuitunen haluaa aina tietää tarkemmin naapurustoista, joihin valokuituverkkoa suunnitellaan – onhan jokainen alue omanlaisensa. Jos haluat ryhtyä yhteistyöhön kanssamme valokuituverkon vauhdittamiseksi teidän naapurustoonne, laita meille viestiä kuitulahettilaat@valokuitunen.fi

Vantaalainen Sanna sai aktiivisuudellaan naapurustoonsa valokuituverkon