Valokuitusen verkkoon lisää palveluntarjoajia

Kategoriassa Tiedote

Valokuitusen rakentama valokuituverkko täydentyy kahdella nettipalveluntarjoajalla, kun Kaisanet Oy ja MPY tulevat kuituverkkoon omilla palveluillaan. Valokuitusen verkkoon voi 1. syyskuuta alkaen ostaa itselle sopivat nettipalvelut kuuden eri toimijan valikoimista aiemman neljän sijaan. ”On tärkeää, ettei kuluttajia sidota markkinoilla yhteen toimijaan”, toteaa Valokuitusen kaupallinen johtaja Fredrik Relander.

Valokuitunen on ainoa avointa palvelukerrosta kuluttajille tarjoava valtakunnallinen yritys, joka rakentaa toimintavarmoja valokuituverkkoja valtakunnallisesti kaikkialle Suomeen, sinne missä kiinnostusta riittää. Verkon rakennuksen jälkeen asiakas valitsee nettipalveluiden tarjoajan.

Nyt Valokuitusen verkkoon on tullut kaksi uutta palveluntarjoajaa: Kaisanet Oy ja MPY. Muut laajakaista- ja tv-palveluiden tarjoajat ovat: Kuuskaista, Lounea, Seltimil Oy ja Telia.

Valokuitusen verkossa asiakkaan ei koskaan tarvitse sitoutua vain yhteen palveluntarjoajaan, vaan valokuidun asennuksen jälkeen asiakas voi aina valita useamman palveluntarjoajan joukosta itselleen parhaiten sopivan palveluntarjoajan sekä liittymäsopimuksen. Valokuitusen verkossa ei ole myöskään pakko sitoutua määräaikaisiin sopimuksiin, vaan tarjolla on myös toistaiseksi voimassa olevia vaihtoehtoja.

– Emme halua, että kuluttajat joutuvat sitoutumaan vain yhteen yritykseen tehdessään päätöstä valokuituverkon hankinnasta. Haluamme edistää avoimien, toimintavarmojen tietoliikeyhteyksien rakentumista kaikkialla Suomessa ja taata, että asiakas voi nyt ja tulevaisuudessa valita nettipalvelunsa useamman tarjoajan joukosta. Haluamme tarjota asiakkaillemme vapauden valita, oli sitten kyse palveluntarjoajasta, palvelusopimuksen määräaikaisuudesta, liittymäpalvelun nopeudesta tai jopa siitä, tarvitseeko palveluita juuri nyt ollenkaan, Valokuitusen kaupallinen johtaja Fredrik Relander kertoo.

Paikallisia toimijoita mukaan

Valokuitunen investoi seuraavien vuosien aikana satoja miljoonia valokuituverkkoihin koko Suomen alueella. Relanderin mukaan Suomessa kuituverkkojen rakentamisessa on syytä ottaa mallia Ruotsista, missä kuituverkot ovat pääasiassa erillisiä niihin palveluita myyvistä yrityksistä. Siten asiakkailla on kymmeniä vaihtoehtoja valittavanaan, ja verkon käyttäjille voidaan taata parhaat mahdolliset palvelut ja kilpailukykyiset hinnat.

– Lunastamme asiakkaan edun mukaisesti strategiaamme, kun kuituverkkoomme tulee lisää palveluntarjoajia myös tulevaisuudessa. Tällä hetkellä kuitumarkkinoilla on paljon paikallisia, pieniä toimijoita ja kannustamme myös pieniä toimijoita tulemaan meidän verkkoomme palveluntarjoajaksi ja kasvattamaan siten omaa liiketoimintaansa, Relander toteaa.