Hienoa, että haluat olla tuomassa valokuitua kotikulmillesi!

Kategoriassa Yleinen

Olet omien kotikulmiesi asiantuntija ja tärkeä yhteyshenkilö asukkaiden ja Valokuitusen välillä. Kokosimme sinulle tietopaketin ja vinkit, joiden avulla pääset hommassa hyvään vauhtiin.

Valokuitu on yhteinen juttu!


Rakennamme valokuituyhteydet samalla kerralla isolle joukolle naapurustossa. Näin jokainen saa valokuidun edullisemmin kuin yksin. Asukkaiden kannattaa ilmoittaa kiinnostuksensa sivustollamme, jotta saamme kiinnostuksen tietoomme. Kiinnostuksen ilmoittaminen ei sido vielä mihinkään. Kun valokuidusta kiinnostuneita on naapurustossasi tarpeeksi, pääsette tekemään liittymäsopimukset. Valokuitusen suunnittelija sopii jokaiselle oman suunnitteluajan ja tulee tapaamaan teitä kotipihallenne. Kun rakentaminen alkaa sulan maan aikaan, se on hyvä syy vaikkapa juhlia yhdessä.

Sinun avullasi asiat etenevät.

Mikä on valokuitu?

Valokuitu on nopein ja paras tietoliikenneyhteys. Koko maailman tietoliikenne perustuu valokuituun. Tiesitkö, että kun soitat puhelun kännykästäsi, se siirtyy valokuituverkkoon ensimmäisestä mahdollisesta paikasta? Kännykkäpuhelutkin käyttävät siis valokuitua. Valokuitu on toimintavarma. Säät eivät sitä heiluttele. Yhteytesi on vain sinun käytössäsi. Netin käyttäjien määrä naapurustossa ei vaikuta yhteyden laatuun tai nopeuteen. Valokuitu on pitkäikäinen kertasijoitus, joka nostaa asuntosi arvoa.

Valokuitulähettilään käytännön opas siivittää sinut vielä pidemmälle!

Lataa opas

Onnistuneesti kuitulähettiläänä toiminut valokuitusen asiakas Katri Hietala.

Näin innostat alueesi asukkaita

1. Hyödynnä nettisivustoamme

Opasta naapurisi ilmoittamaan kiinnostuksensa sivustollamme. Näin kiinnostus saadaan talteen ja voimme auttaa sinua parhaamme mukaan.

2. Tavoita naapurisi

Saat Valokuitusen kuitulähettilään kirjepohjan. Voit muokata sen alueesi näköiseksi ja jakaa sitä postilaatikoihin. Saat halutessasi käteviä kylttejä, joita voit asettaa alueellesi keräämään huomiota.

3. Kerää lisää kuitulähettiläitä

Kokoa muutaman hengen kuitulähettiläsjoukko. Saatte pilkottua alueenne pienempiin palasiin ja levitettyä sanaa tehokkaammin kuin yksin.

4. Koputa naapurin portinpieleen

Monet kuitulähettiläät ovat kertoneet, että työn paras puoli on tutustuminen naapurustoon. Lähesty siis rohkeasti ja ilahduta ihmisiä.

5. Käytä sosiaalista mediaa

Kuitulähettiläät ovat havainneet Facebookin hyväksi tiedotuskanavaksi. Ehkäpä alueellasi on aktiivisia Facebook-ryhmiä ja muitakin kanavia. Kiinnostuneille kannattaa perustaa vaikka oma WhatsApp-ryhmä.

6. Tiedota yhdistysten kautta


Omakotiyhdistys, muut yhdistykset ja joukot saattavat hyvinkin levittää ilosanomaa apunasi.

Valokuitunen on aina tukenasi ja autamme sinua eteenpäin. Ota yhteyttä, jos sinulle tulee mitä tahansa kysyttävää: kuitulahettilaat@valokuitunen.fi