Lapset fiilistelevät peliä kuulokkeet päässään

Valitse vapaampi kaista

Tarkista saatavuus

Miksi valokuitu?

Ikoni, joka kertoo valokuidun vakaudesta

Rajaton kaista

Valokuidussa siirrettävän tiedon määrä on periaatteessa rajaton. Yhteydet asennetaan maan alle, eikä erilaiset säät hetkauta valokuitukaapelia. Niin kuin ei laitteiden tai käyttäjien määräkään. Yhteys toimii, vaikka kuinka ulkona myrskyäisi ja kotona kaikki käyttävät verkkoyhteyttä samaan aikaan.

Ikoni, joka kertoo valokuidun vapaudesta

Avoin verkko

Suomen ainoana valtakunnallisena toimijana kytkemme kotisi osaksi Avoin Kuitu -verkkoa, jossa toimii useita palveluntarjoajia. Voit siis valita juuri sinun tarpeisiisi sopivan nettiliittymän toimittajan jo 7 palveluntarjoajan joukosta.

Ikoni, joka kertoo valokuidun nopeudesta

Valonnopea

Valokuitu siirtää tietoa huikean nopeasti. Kun nyt yleinen tiedonsiirtonopeus on 10–50 megabittiä sekunnissa, valokuituyhteydellä se on jopa 1 000 megabittiä eli 1 gigabitti. Näin nopealla valokuituyhteydellä huipputarkka 4K-laatuinen elokuva latautuisi yhdeksässä minuutissa, kun se muilla tekniikoilla veisi tunteja.

Tarkista valokuidun saatavuus alueellasi

Rakennamme näillä alueilla

, Akaa, Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Hämeenkyrö, Hämeenlinna, Imatra, Inari, Joensuu, Jyväskylä, Järvenpää, Kangasala, Kerava

, Akaa, Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Hämeenkyrö, Hämeenlinna, Imatra, Inari, Joensuu, Jyväskylä, Järvenpää, Kangasala, Kerava

, Kontiolahti, Kuopio, Lappeenranta, Laukaa, Lempäälä, Liperi, Nurmijärvi, Pirkkala, Pori, Pornainen, Porvoo, Pöytyä, Raisio

, Kontiolahti, Kuopio, Lappeenranta, Laukaa, Lempäälä, Liperi, Nurmijärvi, Pirkkala, Pori, Pornainen, Porvoo, Pöytyä, Raisio

, Saarijärvi, Salla, Simo, Tampere, Tornio, Turku, Tuusula, Valkeakoski, Vantaa, Vesilahti, Vihti, Ylitornio, Ylöjärvi, Äänekoski

, Saarijärvi, Salla, Simo, Tampere, Tornio, Turku, Tuusula, Valkeakoski, Vantaa, Vesilahti, Vihti, Ylitornio, Ylöjärvi, Äänekoski

Valokuitu kotitalouksiin

Valokuitu – nopea nettiyhteys kotiin

Valokuitu – kaikkien verkkoyhteyksien perusta ihan vain omaan käyttöön. Tilaa valokuitu kotiin kevyellä kuukausihinnalla tai helposti kertainvestointina ja varmistat nopean nettiyhteyden kotiisi.

Valokuitu taloyhtiöön

Valokuitu on nopea, häiriötön ja huoleton kodin kiinteä nettiyhteys, ja Valokuituselta se on saatavilla myös taloyhtiöönne. Hankkimalla valokuidun varmistatte, että taloyhtiönne kaikilla asukkailla on huippuluokan yhteydet nyt ja tulevaisuudessa.

Valokuitu taloyhtiöihin
Nainen ja koira sohvalla, nettiyhteys valokuidun välityksellä

Valitse vapaasti sinulle parhaiten sopivat palvelut

Suomen ainoana valtakunnallisena toimijana kytkemme kotisi osaksi Avoin Kuitu -verkkoa, jossa toimii useita palveluntarjoajia. Me tuomme kotiisi valokuituyhteyden – ja sen jälkeen voit valita kotiisi tarvitsemasi nettipalvelut, esim. laajakaista- ja viihdepalvelut usean eri operaattorin tarjonnasta. Et siis ole sidottu vain yhteen palveluntarjoajaan.

Soita ja tilaa valokuitu
094 255 2298

ma–pe 9–17 ja la 12–16

Näin asiakkaamme ajattelevat,
missä onnistuimme erityisen hyvin:

Perhe sohvalla

Espoolainen Huttusten perhe: ”Meillä ovat netin ruuhka-ajat historiaa”

Huttuset muuttivat kotiin, jossa oli kyllä sähköauton latauspistoke mutta ei toimivaa nettiä. Arki osoitti valokuidun tarpeellisuuden.

Usein kysyttyä

Miksi minun kannattaa hankkia valokuitu kotiin?

Valokuitu tuo kotiisi nopeimman mahdollisen internet­­yhteyden ja parhaat palvelut. Kun yhteys on nopea ja kaista rajaton, kaikki kodin asukkaat voivat käyttää haluamiaan laitteita ja palveluita yhtä aikaa ilman, että yhteys ruuhkautuu, hidastuu tai alkaa pätkiä.

Valokuidun avulla varmistat, että sinulla on yhteys, jonka avulla saat käyttöösi esimerkiksi kaikki uudenlaiset internet-, televisio-, puhelin- ja terveyspalvelut. Yhä useampi palvelu – kuten 360-videolähetykset – kehitetään nimenomaan nopealla kiinteällä yhteydellä käytettäväksi. Valokuitu on pitkäikäinen hankinta, sillä sen tiedetään kestävän ainakin 50 vuotta. Siksi sen hankinta vaikuttaa myös kotisi kiinnostavuuteen asunto­markkinoilla.

Miksi ottaisin valokuidun kotiin, kun langattomat mobiiliratkaisut ovat olemassa?

Kotien näkökulmasta valokuitu on nettiyhteytenä ylivoimainen: Kuitu on häiriötön, sen nopeus päihittää muut yhteydet ja viive on lähes olematon. Valokuidussa riittää kaistaa kodin jokaiselle netinkäyttäjille, vaikka älylaitteet lisääntyvät, televisioiden kuvanlaatu paranee, pelaaminen siirtyy pilveen ja uudet teknologiat vaativat kodin yhteyksiltä koko ajan enemmän.

Miten tilaan valokuidun kotiin?

Tarkista ensin valokuidun saatavuus kotiisi kirjoittamalla osoitteesi tämän sivuston saatavuushakuun. Jos alueellasi on käynnissä meidän Valokuitusten valokuitu­hanke, ruudullesi avautuu tilauslomake, jolla pääset tilaamaan valokuituliittymän.

Muussa tapauksessa saat täytettäväksesi yhteys­tieto­lomakkeen, jossa voit ilmoittaa alustavan kiinnostuksesi valokuituun. Tämä ei vielä sido sinua mihinkään. Kiinnostuksesta kannattaa aina kertoa, koska mitä enemmän kotikulmillasi on halukkaita, sitä nopeammin sinullakin voi olla kotona valokuitu­­yhteys.

Mitä valokuituliittymä maksaa?

Meillä on useita eri maksuvaihtoehtoja, joista voit valita: saat valokuidun kotiisi joko kuukausimaksulla tai kertamaksulla. Kertamaksun voit maksaa useammassa erässä. Alueesi saatavuuden ja hinnat voit katsoa saatavuushaun kautta. Kummassakin vaihtoehdossa maksat valokuituliittymän lisäksi nettiyhteyden kuukausimaksua valitsemallesi operaattorille.

Sisällöltään tuote on kummassakin tapauksessa sama: saat kotiisi valokuidun rajattoman kaistan, ja me rakennamme valokuituliittymäsi käyttövalmiiksi – suunnittelemme yhdessä kanssasi valokuidulle sopivan reitin pihallasi, ja tämän jälkeen hoidamme rakentamisen puolestasi aina kaivuusta asennukseen asti.

Miten valokuituliittymä rakennetaan kotiini?

Valokuidun rakentaminen lähtee liikkeelle kuitusuunnittelijan käynnistä kotonasi. Katsotte yhdessä suunnittelijan kanssa, miten valokuitu kannattaa tontillasi rakentaa ja mihin valokuitupäätelaite kotonasi asennetaan. Kun kaivuutyöt alkavat, tonttisi reunalta talosi ulkoseinustalle kaivetaan kapea oja valokuitukaapeleita varten. Valokuituverkko rakennetaan mikroputkitekniikalla, eli ojaan asennetaan ensin ohut putki, johon valokuitukaapeli seuraavassa työvaiheessa puhalletaan. Ennen uran peittämistä sinne vedetään varoitusnauha, joka estää mahdollisia myöhempiä kaivuutöitä vahingoittamasta valokuitukaapelia.